25 Οκτώβριος 2014, 10:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Οκτώβριος 2014, 11:10

Σε εξέλιξη η καταγραφή των ζημιών από τη χθεσινή θεομηνία στην Αττική

  • Σε εξέλιξη η καταγραφή των ζημιών από τη χθεσινή θεομηνία στην Αττική

Από νωρίς το πρωί τα συνεργεία των Δήμων και των συναρμοδίων υπηρεσιών καταγράφουν τις ζημιές στο Περιστέρι, τη Νίκαια και τις υπόλοιπες περιοχές που επλήγησαν από τη χθεσινή καταιγίδα.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Σεραφείμ Τσόκα δεν υπάρχουν αναφορές για αγνοούμενους, κι έτσι ξεκαθαρίστηκε ότι δεν υπάρχουν αγνοούμενοι στο γκαράζ του σούπερ μάρκετ στο Ίλιον, που πλημμύρισε. Όπως είπε ο ίδιος, προβλήματα έχουν σημειωθεί σε 10 δήμους, ενώ έχουν παρασυρθεί από τα νερά 250 με 300 αυτοκίνητα. Επίσης ζημιές υπάρχουν σε πολλά σπίτια και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία καταγραφής τους.
 
Σύμφωνα με τον  Σεραφείμ Τσόκα, χθες, μέσα σε μιάμιση ώρα, έπεσαν 14 εκατοστά νερού ενώ αν έβρεχε όλη ημέρα υπό κανονικές συνθήκες, το ύψος της βροχής θα έφθανε τα 5 εκατοστά.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε χθες 850 κλήσεις για άντληση υδάτων και μέχρι τις τρεις το μεσημέρι σήμερα, τα 80 συνεργεία της θα έχουν αντιμετωπίσει όλα τα περιστατικά όπως δήλωσε το πρωί ο Περιφερειακός Διευθυντής του Σώματος Δημοσθένης Αναγνωστάκης.

Γιατί βούλιαξαν Περιστέρι και Ίλιον

Οι Δήμαρχοι Περιστερίου και Ίλιον Ανδρέας Παχατουρίδης και Νίκος Ζενέτος παρείχαν το βράδυ προσωρινή στέγαση σε ξενοδοχείο σε τέσσερις οικογένειες που χρειάστηκαν βοήθεια. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Περιστερίου το πρόβλημα προκλήθηκε -πέραν του όγκου της βροχής- και από δύο παλαιά σπίτια που έχουν κτιστεί σε λάθος σημείο.
Με τα σπίτια αυτά -είπε- έχει υπάρξει ξανά πρόβλημα άλλες τρεις φορές στο παρελθόν.

Ο Νίκος Ζενέτος τόνισε ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί με το αντιπλημμυρικό έργο της οδού Καλπακίου που εκτελείται από την Περιφέρεια Αττικής, και πρόσθεσε πως αν είχαν προχωρήσει τα έργα 200 μέτρα περισσότερο, δεν θα είχε δημιουργηθεί χθες αυτό το τεράστιο πρόβλημα.

 

Gallery