25 Οκτώβριος 2014, 10:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Οκτώβριος 2014, 10:12

Σαμαράς: Άμεση η αποζημίωση των πλημμυροπαθών στην Αττική

  • Σαμαράς: Άμεση η αποζημίωση των πλημμυροπαθών στην Αττική

Εντολή στο υπουργείο Οικονομικών να αποδεσμεύσει τη Δευτέρα αμέσως τα χρήματα που είναι αναγκαία για κάθε πληγέντα δήμο, έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την έκτακτη σύσκεψη χθες το βράδυ στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας σχετικά με τις πλημμύρες στην Αττική.

Σε δήλωσή του αμέσως μετά τη σύσκεψη ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως όσοι έχουν υποστεί καταστροφές θα αποζημιωθούν το ταχύτερο δυνατόν.

Η δήλωση του πρωθυπουργού

«Απόψε συνεργεία της Πυροσβεστικής θα ενημερώσουν τους κατοίκους στο Περιστέρι, στο Ίλιον, στο Πέραμα, στο Μενίδι, στο Αιγάλεω, στους Αγίους Αναργύρους, στη Νίκαια, στον Πειραιά και στο Καματερό ότι από αύριο το πρωί θα ξεκινήσει μια αναλυτική καταγραφή ζημιών, η οποία και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Τη Δευτέρα έχει δοθεί εντολή στο υπουργείο Οικονομικών να αποδεσμεύσει αμέσως τα χρήματα που είναι αναγκαία για κάθε πληγέντα δήμο. Κι επομένως, θα αποζημιωθούν εκείνοι οι οποίοι έχουν υποστεί αυτές τις καταστροφές όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο Αντώνης Σαμαράς επισήμανε πως αναμένει από τις υπηρεσίες «εισήγηση για στοχευμένες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν σε αντιπλημμυρικά έργα στις περιοχές, όπου μια ζωή βλέπουμε να δημιουργείται το ίδιο πρόβλημα. Λόγου χάρη στα σύνορα Περιστερίου και Ιλίου, στην περιοχή Ρουπάκι ή στη Θηβών, στα όρια της Κοκκινιάς ή στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Μενίδι».