24 Οκτώβριος 2014, 23:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Ιούνιος 2015, 12:53

Συγκίνηση στην Τραπεζούντα από το θάνατο φιλάθλου της ομάδας στο Κομπάνι

  • Συγκίνηση στην Τραπεζούντα από το θάνατο φιλάθλου της ομάδας στο Κομπάνι

Μεγάλωσε στον Πόντο και γαλουχήθηκε με τις αξίες της Τραπεζούντας. Ήταν μονόδρομος, λοιπόν, για τον Βαχάπ Γκιουβέν, αρχηγό της Επαναστατικής Ομάδας Φιλάθλων της Τράμπζον Σπορ να σπεύσει, πριν από ένα μήνα, στο πλευρό των Κούρδων που μάχονται εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, στο ηρωικό Κομπάνι.

Και εκεί, πολεμώντας για το ύψιστο αγαθό της ελευθερίας, ο Βαχάπ που καταγόταν από την πόλη Ντερίκ του Μαρντίν, έχασε τη ζωή του προχθές, προκαλώντας θλίψη στην οικογένεια, τους φίλους αλλά και τους οπαδούς της ποδοσφαιρικής ομάδας, για την οποία ήταν πολύ περήφανος.

Πριν να πεθάνει, ο Βαχάπ με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζήτησε από όλους να βοηθήσουν το Κομπάνι. «Ήλθα από την Τραπεζούντα. Από εδώ απευθύνω έκκληση σε όλα τα αριστερά, σοσιαλιστικά και δημοκρατικά κομμάτια της κοινωνίας. Ας δείξουν την ευαισθησία τους για όσα γίνονται εδώ. Αυτό δεν είναι μόνο μια κουρδική αντίσταση, ταυτοχρόνως είναι μια αντίσταση με συνείδηση» έγραψε ο Κούρδος φίλαθλος της Τράμπζον Σπορ.