24 Οκτώβριος 2014, 20:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Οκτώβριος 2014, 21:04

Στη βόρεια Ελλάδα μεταφέρεται η κακοκαιρία

  • Στη βόρεια Ελλάδα μεταφέρεται η κακοκαιρία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται για δεύτερη ημέρα η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα αν και κοπάζουν οι ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν την Αττική. Τις επόμενες ώρες και μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου πολύ ισχυρά φαινόμενα αναμένονται στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια το σκηνικό του καιρού θα γίνει περισσότερο χειμερινό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το meteo.gr, τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 24/10 και τη νύχτα προς Σάββατο πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν τη Μακεδονία, τη Θράκη και το Βόρειο-Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο και στα παράλια της βόρειας χώρας θα φτάνουν κατά τόπους σε ένταση τα 10 μποφόρ.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται και η Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βόρεια ορεινά και κατά τόπους σε ημιορεινές περιοχές.

Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης στο Ανατολικό Αιγαίο, ενώ βροχές και καταιγίδες μικρότερης έντασης θα εκδηλωθούν κατά τόπους στα ανατολικά και νότια.

Από τις πρωινές έως και τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 25/10 τα ισχυρότερα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο με περαιτέρω εξασθένηση στη συνέχεια.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες μικρότερης έντασης θα εκδηλώνονται κατά περιόδους σε περιοχές της Ανατολικής χώρας και του Αιγαίου. Από αργά το βράδυ του Σαββάτου τα φαινόμενα στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια και στις Σποράδες θα ενταθούν εκ νέου.

Πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 9 μποφόρ θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο και τις ακτές της Βόρειας χώρας, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε ολόκληρη τη χώρα.