24 Οκτώβριος 2014, 18:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Οκτώβριος 2014, 19:01

Μέχρι και την 28η Οκτωβρίου θα κρατήσει ο μίνι χειμώνας

  • Μέχρι και την 28η Οκτωβρίου θα κρατήσει ο μίνι χειμώνας

Με μπουφάν και ζεστά ρούχα θα γίνει φέτος η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου αφού ο δεύτερος μήνας του φθινοπώρου αποφάσισε να κάνει μία… χειμωνιάτικη πρόβα! Βροχές, καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αλλά και πτώση της θερμοκρασίας είναι το σκηνικό του καιρού που σε γενικές γραμμές θα παραμείνει ίδιο έως και την Τρίτη.

Αύριο, Σάββατο, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει βροχές και καταιγίδες οι οποίες στις βόρειες και ανατολικές περιοχές θα είναι τοπικά ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά και τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά από το βράδυ. Οι άνεμοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση.

Την Κυριακή περιμένουμε άστατο καιρό κατά περιόδους νεφελώδη με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια όπου είναι πιθανό να σημειωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα δυτικά, παροδικές νεφώσεις. Στα βόρεια ορεινά, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένιση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα.

Την Δευτέρα αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένιση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Ανήμερα την 28η Οκτωβρίου προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και νότιοι όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει μεταβολή.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο υδράργυρος θα αρχίσει να ανεβαίνει. Στα δυτικά περιμένουμε νεφώσεις τοπικά αυξημένες, στα κεντρικά και νότια θα υπάρξουν παροδικές βροχές, στα δυτικά ίσως σημειωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.