24 Οκτώβριος 2014, 17:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Οκτώβριος 2014, 17:09

Χάος στην Αθήνα από την κακοκαιρία

  • Χάος στην Αθήνα από την κακοκαιρία
  • Χάος στην Αθήνα από την κακοκαιρία

Σε λίμνες έχουν μετατραπεί πολλοί δρόμοι της Αθήνας εξαιτίας της νεροποντής που έπληξε την πρωτεύουσα για αρκετή ώρα. Μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί στην Αττική τουλάχιστον 150 κλήσεις για κοπή δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων και για αντλήσεις υδάτων σε διάφορες περιοχές (Πειραιά, Κερατσίνι, Νίκαια, Χαϊδάρι, Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλό, Ίλιον, Πετρούπολη, Περιστέρι κ.α.), αναφέρει δε ότι οι κλήσεις αυξάνονται συνεχώς. Επίσης πυροσβέστες προχώρησαν σε απεγκλωβισμούς οδηγών στη λεωφόρο Θηβών, τα οχήματα των οποίων είχαν παγιδευτεί από τα νερά.

Μικροπροβλήματα παρατηρούνται στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών ανέμων που φθάνουν τοπικά τα 7-8 μποφόρ, ενώ κατά τόπους τη νύχτα σε πολλές θαλάσσιες περιοχές θα αγγίξουν τα 9.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων και των καταμαράν από Πειραιά για Αργοσαρωνικό. Τα δρομολόγια για τα νησιά του Αργοσαρωνικού γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Από τον Πειραιά δεν εκτελέστηκε στις 4:00 μ.μ. το προγραμματισμένο δρομολόγιο του ταχύπλοου επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου speedrunner για Σέριφο-Σίφνο-Μήλο. 

Κλειστές παραμένουν οι πορθμειακές γραμμές Αγ. Μαρίνα - Νέα Στύρα και Σαλαμίνα-Πειραιάς. Από τις 4:00 μ.μ. δεν εκτελούνται και τα δρομολόγια των πλοίων στη γραμμή Καβάλα-Θάσο.