25 Οκτώβριος 2014, 07:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Οκτώβριος 2014, 16:26

Καταιγίδες και το Σάββατο - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

  • Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Βροχές και καταιγίδες οι οποίες στις βόρειες και ανατολικές περιοχές της Ελλάδας θα είναι τοπικά ισχυρές, χιόνια στα βόρεια ορεινά και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, προβλέπει για σήμερα 25 Οκτωβρίου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά από το βράδυ με ανέμους 8 τοπικά 9 μποφόρ στο Αιγαίο.

Αναλυτικά:

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16°C, ενώ στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά στα ανατολικά 8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές με σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13°C.

Στη Μακεδονία και την Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές και χιόνια στα ορεινά σε υψόμετρο πάνω από τα 1000 μετρά, ενώ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το βράδυ και από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 13°C, στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε νησιά του Ιόνιου, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, ενώ ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι και από τα βόρεια. Οι άνεμοι από βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς και θα ασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15°C, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στα βόρεια θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και τοπικά στα ανατολικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17°C και στα βόρεια θα είναι 3 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη θα εκδηλωθούν νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι από δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22°C.

Στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ, ενώ στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί με σταδιακή ενίσχυση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22°C και στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.