12 Μάιος 2013, 09:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:40

Ημέρα της μητέρας 2013: Με εντυπωσιακό doodle γιορτάζει η Google

  • Ημέρα της μητέρας 2013: Με εντυπωσιακό doodle γιορτάζει η Google

Ημέρα της μητέρας 2013 Ημέρα της μητέρας ημέρα γιορτή της μητέρας γιορτή video google doodle Google doodle Ημέρα της Μητέρας σήμερα 12 Μαϊου, και η google ευχαριστεί τις μανούλες με ένα εντυπωσιακό doodle!

Η γιορτή της μητέρας ή Ημέρα της Μητέρας είναι κινητή γιορτή προς τιμήν της μητέρας και γιορτάζεται κάθε χρόνο την δεύτερη Κυριακή του Μαϊου.

Η Ημέρα της Μητέρας, παγκόσμια γιορτή, έχει τις ρίζες της στην αρχαία Ελλάδα. Στην αρχαιότητα ήταν γιορτή της άνοιξης όπου λατρευόταν η Γαία, η μητέρα Γη, μητέρα όλων των θεών και των ανθρώπων. Αργότερα την αντικατέστησε η κόρη της, η Ρέα, σύζυγος του Κρόνου, μητέρα του Δία και όλων των ολύμπιων θεών και που ήταν η θεά της γονιμότητας.

Στη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία συναντάμε την Ημέρα της Μητέρας ως γιορτή αφιερωμένη στη Θεά Κυβέλη.  Γιορταζόταν κάθε Μάρτιο.

Συνεχίζοντας το ταξίδι μας στο χρόνο, θα φτάσουμε στην Αγγλία του 15ου – 16ου αιώνα μ.Χ. όπου η τέταρτη Κυριακή της Σαρακοστής είναι αφιερωμένη στις μητέρες και ονομάζεται Κυριακή της Μητέρας. Εκείνη τη μέρα όλοι οι υπηρέτες έπαιρναν άδεια, για να περάσουν τη μέρα τους μαζί με τις μητέρες τους!

Στην Ελλάδα, η Ημέρα της Μητέρας γιορτάστηκε για 1η φορά στις 2 Φεβρουαρίου του 1929, θέλοντας να συνδυάσει τη Γιορτή της Μητέρας με τη γιορτή της Υπαπαντής.

Τελικά, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 60, η γιορτή μεταφέρθηκε από τις 2 Φεβρουαρίου στη 2η Κυριακή του Μαίου.

χρόνια πολλά μητέρα μάνα. μανούλα μαμά Ημέρα της μητέρας 2013 Ημέρα της μητέρας ημέρα γιορτή της μητέρας γιορτή video google doodle Google doodle

Για να δείτε κι εσείς το εντυπωσιακό doodle της Google δεν έχετε παρά να πατήσετε εδώ: http://www.google.gr,

Επίσης, η Google δημιούργησε ξεχωριστή ενότητα για την Ημέρα της Μητέρας ( #HeresToTheMoms ) από όπου μπορείτε να πείτε… ηλεκτρονικά το «ευχαριστώ» στη μητέρα σας!

Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχαριστήσουμε τις μαμάδες όλου του κόσμου με αυτό το υπέροχο βίντεο! Χρόνια Πολλά!

Πηγή: maidanoi.com

Ακολουθεί βίντεο στο τέλος του άρθρου