• ΑΡΧΕΙΟ
10 Μάιος 2013, 09:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτώβριος 2014, 11:26

14,16,18,19 Μαΐ 2013: Εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στην Λάρισα

  • Η Εκδήλωση της Χρυσής Αυγής για την Γενοκτονία και οι αντιδράσεις από Ομογενείς

Ο Σύλλογος Ποντίων Λάρισας τιμώντας την 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου, διοργανώνει, σε συνεργασία με λοιπούς συλλόγους Ποντίων του Ν. Λάρισας, τις εξής εκδηλώσεις:

- Την Τρίτη 14 Μαΐου 2013 και ώρα 20.00 στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό κέντρο της Λάρισας, ο Σύλλογος Ποντίων Λάρισας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών Λάρισας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παλιννοστούντων ''ο Πόντος'', θα προβάλει το ντοκιμαντέρ ''Στα Χνάρια των Αργοναυτών'', όπου θα προλογίσει και ο δημιουργός του έργου κ. Θεοδόσης Κυριακίδης.

- Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2013 και ώρα 20.00 στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό κέντρο της Λάρισας, η Συντονιστική Επιτροπή Ποντίων Ν. Λάρισας (ήτοι ο Σύλλογος Ποντίων Λάρισας, ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Λάρισας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλιννοστούντων ''ο Πόντος'', Η Ένωση Ποντίων Ελασσόνας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αετοράχης, ο Μορφωτικός Σύλλογος Καλιθέας, ο Σύλλογος Απανταχού Ολυμπιαδιτών ''το Μάτζικερτ'', ο Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος Λόφου και ο Μορφωτικός Σύλλογος Αραδοσιβίων) διοργανώνει εκδήλωση Μνήμης και Πολιτισμού ''19η Μαϊου'', με παρουσίαση ομιλίας από τον κ. Βλάση Αγτσίδη, χορωδίας και χορευτικού.

- Το Σάββατο 18 Μαΐου2013 θα πραγματοποιηθεί λαμπαδηφορία, η οποία θα ξεκινήσει στις 20.00 από την κεντρική πλατεία της Λάρισας και θα καταλήξει στο μνημείο της Γενοκτονίας των Ελλήνων Ποντίων, στην πλατεία Αβέρωφ.

- Την Κυριακή 19 Μαΐου 2013 το πρωί θα τελεστεί το μνημόσυνο των Ελλήνων του Πόντου, στην Ι.Μ. Αναλήψεως στην πλατεία Αβέρωφ στην Λάρισα και θα ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο.

Η παρουσία σας σε όλες τις ανωτέρω εκδηλώσεις θα μας τιμήσει πραγματικά.

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr

Σύλλογος Ποντίων Λάρισας
Δείτε τα στοιχεία του Συλλόγου