10 Μάιος 2013, 08:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:41

Τη θανατική ποινή αντιμετωπίζει ο απαγωγέας του Κλίβελαντ

  • Τη θανατική ποινή αντιμετωπίζει ο απαγωγέας του Κλίβελαντ

Τη θανατική ποινή αντιμετωπίζει ο Άριελ Κάστρο, ο άνδρας που κατηγορείται για την απαγωγή, σεξουαλική κακοποίηση και εξαναγκασμό για διακοπή εγκυμοσύνης τριών γυναικών, που επί περίπου μία δεκαετία κρατούνταν όμηροι στο σπίτι του.

Η Μισέλ Νάιτ, η οποία εθεάθη για τελευταία φορά το 2002, η Αμάντα Μπέρι, που εξαφανίστηκε το 2003 και η Τζίνα Ντεζεζούς, της οποία τα ίχνη είχαν χαθεί από το 2004, βρέθηκαν τη Δευτέρα το βράδυ ζωντανές στην κατοικία του Κάστρο, όταν ένας γείτονας βοήθησε την Μπέρι να καλέσει τις αστυνομικές αρχές. Όταν οι αστυνομικοί κατέφθασαν στο σπίτι ανακάλυψαν κι ένα ανήλικο κοριτσάκι το οποίο είναι κόρη της Μπέρι.

Μιλώντας σε αμερικανική τηλεοπτική εκπομπή, ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση δήλωσε ότι ερευνά «κάθε δολοφονία που διέπραξε (ο ύποπτος), όταν ανάγκαζε αυτές τις γυναίκες, για περίπου μία δεκαετία, να διακόπτουν την εγκυμοσύνη τους». Οι δηλώσεις του επιβεβαιώνουν τις υποθέσεις ότι τουλάχιστον μία από τις γυναίκες εξαναγκάστηκε, τουλάχιστον μία φορά, να διακόψει την κύησή της.

Έκθεση των αστυνομικών αρχών, που διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης, ανέφερε ότι η Μισέλ Νάιτ είπε στην αστυνομία ότι είχε μείνει «έγκυος τουλάχιστον πέντε φορές και ότι ο Κάστρο την άφηνε νηστική για δύο εβδομάδες και μετά την γρονθοκοπούσε επανειλημμένα στο στομάχι για να αποβάλει».

Παράλληλα, η αστυνομία επιβεβαίωσε πως η Αμάντα Μπέρι απέκτησε μια κόρη, που σήμερα είναι έξι ετών. Το μωρό γεννήθηκε σε μια πλαστική παιδική πισίνα τα Χριστούγεννα του 2006 και θα γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις DNA για να διαπιστωθεί αν πατέρας του παιδιού είναι ο Κάστρο.

Οι δύο αδελφοί του Άριελ Κάστρο, ο 54χρονος Πέδρο και ο 50χρονος Ονίλ, είχαν επίσης συλληφθεί αρχικά ως ύποπτοι για την υπόθεση, αλλά δεν τους απαγγέλθηκαν τελικά κατηγορίες, καθώς οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν είχαν γνώση των απαγωγών ή της αιχμαλωσίας των γυναικών.