• ΑΡΧΕΙΟ
9 Μάιος 2013, 14:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτώβριος 2014, 11:26

12 Μαΐ 2013: 2ο Παραδοσιακό Αντάμωμα Ποντιακών Συλλόγων

  • 12 Μαΐ 2013: 2ο Παραδοσιακό Αντάμωμα Ποντιακών Συλλόγων

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μονοπήγαδου στα πλαίσια των εκδηλώσεων του, σας προσκαλεί στο 2ο αντάμωμα Ποντιακών Συλλόγων, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου 2013 και ώρα 12:00 στην πλατεία του χωριού. Ποντιακοί Σύλλογοι από την ευρύτερη περιοχή, παραδοσιακοί οργανοπαίχτες και σύσσωμο το χωριό, ανταμώνει και διασκεδάζει σε ένα γλέντι στους δρόμους του χωριού με τους ήχους, ποντιακής λύρας και νταουλιού!

Σκοπός της εκδήλωσης αυτής, είναι η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των χορευτικών ομάδων και η επίτευξη καλύτερης επικοινωνίας των ανθρώπων που ασχολούνται με την παράδοση και τον πολιτισμό, μέσα από το πανηγύρι, το γλέντι το χορό, και για να περισώσουμε από την παράδοση όσα περισσότερα μπορούμε.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με πατινάδες των χορευτικών ομάδων στους δρόμους του χωριού θα καταλήξει και θα κορυφωθεί στην πλατεία μπροστά από το μουσείο του Ποντιακής μνήμης, όπου θα πραγματοποιηθεί γλέντι με Ποντιακά συγκροτήματα. και γνωστούς Πόντιους καλλιτέχνες.

Οι χορευτές θα φιλοξενηθούν με προσφορά Ποντιακών εδεσμάτων από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Οι χορευτικές Ομάδες θα πρέπει να εμφανιστούν με τις παραδοσιακές φορεσιές και να συνοδεύονται από Ποντιακή λύρα, νταούλι και το λάβαρο του συλλόγου τους.

Οι χορευτές των Συλλόγων παρακαλούνται να έρθουν ντυμένοι.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

12:00 Άφιξη Χορευτικών Ομάδων

13:00 Έναρξη εκδήλωσης με παρέλαση-πατινάδα στους δρόμους του χωριού.

15.00 Συνάντηση των συλλόγων στην πλατεία για γλέντι και την απονομή των αναμνηστικών πλακών

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ιωακειμίδης Παναγιώτης

Πολιτιστικός Σύλλογος Μονοπήγαδου
Δείτε τα στοιχεία του Συλλόγου