24 Οκτώβριος 2014, 07:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Οκτώβριος 2014, 07:46

Κακοκαιρία με καταιγίδες και έντονα φαινόμενα - Πού θα χιονίσει σήμερα

  • Κακοκαιρία με καταιγίδες και έντονα φαινόμενα - Πού θα χιονίσει σήμερα

Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές αρχικά στα δυτικά και νότια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές με σταδιακή βελτίωση των φαινόμενων από τις βραδινές ώρες στη δυτική Ελλάδα, προβλέπει για σήμερα 24 Οκτωβρίου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Αναλυτικά:

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές με εξασθένηση των φαινόμενων το βράδυ, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19°C, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 13°C.

Στη Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία και από τα δυτικά καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Στη Θράκη αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και αργότερα καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά αρχικά της Μακεδονίας οι οποίες πάνω από τα 1200 μετρά θα είναι πυκνές και από τη νύχτα στα ορεινά της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά αρχικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 ενισχυμένοι. Στις υπόλοιπες περιοχές από ανατολικές 5 με 7 και βαθμιαία 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 14°C, στην Ήπειρο θα είναι 3  με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε νησιά του Ιόνιου, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές και χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου οι οποίες πάνω από τα 1200 μετρά θα είναι πυκνές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το βράδυ. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και βαθμιαία από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17°C, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία από τα νότια καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως από το μεσημέρι ενώ το βράδυ στα νότια τα φαινόμενα θα ασθενήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19°C.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία και από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 23°C.

Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν νωρίς το πρωί και ξανά το βράδυ, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και αργότερα καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 βαθμιαία 5 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 22°C.