9 Μάιος 2013, 09:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:41

Η εκκλησία που έχτισαν με τα χέρια τους οι Πόντιοι Ροδόπης

  • Η εκκλησία που έχτισαν με τα χέρια τους οι Πόντιοι Ροδόπης

Η εκκλησία που έχτισαν με τα χέρια τους οι Πόντιοι Ροδόπης λειτουρτησε για πρώτη φορά φέτος. Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.

Την Δευτέρα 6η Μαϊου 2013 πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία μετ' αρτοκλασίας στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου Αργυρουπόλεως στα Παρχάρια Ροδόπης. Για πρώτη φορά, φέτος, τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Ροδόπης "Η Τραπεζούντα" ευτύχησαν να παρακολουθήσουν το Ιερό Μυστήριο και να κοινωνήσουν των Θείων Δώρων, στην εκκλησία που έχτισαν οι ίδιοι με πολύ κόπο και προσωπική προσπάθεια.

Για τον λόγο αυτό, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες, πρωτίστως, στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ Παντελεήμονα για την κατανόηση που επέδειξε και την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα μας για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, καθώς και στον Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Χρυσοστόμου, που τέλεσε το Μυστήριο, και τον πατέρα Ιωάννη Μακίδη, από την ενορία Αγ. Βαρβάρας, ο οποίος παρείχε όλα τα απαραίτητα για την Θεία Λειτουργία, καθοδηγώντας και συμβουλεύοντας μας με αγάπη.

Μετά την Λειτουργία ακολούθησαν τα "γουρπάνια" των πιστών, στρώθηκαν τα τραπέζια και τα μέλη του Συλλόγου, καθώς και πλήθος επισκεπτών από τον Ν. Ροδόπης, γιόρτασαν με τον γνωστό ποντιακό τρόπο.

Ελπίζουμε η πρώτη αυτή Λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο Αργυρουπόλεως στα Παρχάρια Ροδόπης να είναι η αρχή μιας μακράς παράδοσης.

Χριστός Ανέστη και του χρόνου με υγεία!

Σύλλογος Ποντίων Ροδόπης "Η Τραπεζούντα"
Δείτε τα στοιχεία του Συλλόγου

Gallery