9 Μάιος 2013, 08:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:41

Δείτε που θα βρέξει πολύ σήμερα. Ο καιρός της Πέμπτης 9 Μαΐου 2013

  • Ασθενείς βροχές στον Πόντο σήμερα

Βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας που το βράδυ θα περιοριστούν κυρίως στα νότια τμήματα, περιμένουμε σήμερα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους αρκετά ισχυρά.

Πιο αναλυτικά σήμερα:

Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση, θα κυμανθεί από 9 έως 22 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 23 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 25 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 16 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ωστόσο οι μέγιστες στα Δωδεκάνησα θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερες.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, ενώ στα νότια και νοτιοανατολικά πελάγη θα επικρατήσουν σχεδόν μέτριοι δυτικοί άνεμοι. Μέτριοι άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων θα πνέουν αρχικά στο Ιόνιο, αλλά το βράδυ θα στραφού σε βόρειους με μικρή εξασθένηση.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές και πιθανόν τοπικές καταιγίδες θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι και τοπικά στα ανατολικά ισχυροί.

Βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους και βελτίωση του καιρού μετά το μεσημέρι, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς.

Κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και βροχές αναμένονται στη Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού στην Ηπειρο, τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά ενώ από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως και 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα σημειωθούν τοπικές βροχές, όπου από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, οι οποίες στην περιοχή της Κρήτης θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί εντάσεως έως και 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως και 22 βαθμούς Κελσίου.