23 Οκτώβριος 2014, 13:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Οκτώβριος 2014, 18:38

Αντίστροφη μέτρηση για το 10ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

  • Αντίστροφη μέτρηση για το 10ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Πόντιοι από κάθε γωνία της Ελλάδας θα συναντηθούν και φέτος για το 10ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών χορών, που θα γίνει το Σάββατο 1η Νοεμβρίου στη Λάρισα. Θα βρεθούν όλοι μαζί ορμώμενοι από την αγάπη τους για τον Πόντο και την παράδοση που βιώνουν κάθε μέρα αποδεικνύοντας ότι δεν είναι κάτι παρωχημένο.

Όλα τα ποντιακά σωματεία που απαρτίζουν την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος προετοιμάζονται ώστε η παρουσία τους να είναι άρτια. Φέτος το φεστιβάλ έχει επετειακό χαρακτήρα καθώς συμπληρώνει 10 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα ποντιακά δρώμενα και αφιερώνεται στην μνήμη του συγγραφέα, ευθυμογράφου και δημοσιογράφου Δημήτρη Ψαθά. Ενός Τραπεζούντιου που τίμησε τη Γη του Πόντου, όπως είναι και το ομότιτλο βιβλίο του.

Ο Σύνδεσμος ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή την τελική γενική του πρόβα στο κλειστό του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου Αλεξάνδρειας. Πάνω από 350 χορευτές έκαναν το χώρο να αντηχεί από τα πατήματα των ποδιών τους...

Την πρόβα παρακολούθησε και ο πρόεδρος του Σ.Πο.Σ. Μακεδονίας και Θεσσαλίας, Λεωνίδας Σαρβανίδης, εμψυχώνοντας τους χορευτές.

Τα βίντεο που ακολουθούν είναι από το alexandriamou.gr.

Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ01
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
2014
19:00
H Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής...