23 Οκτώβριος 2014, 12:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Οκτώβριος 2014, 13:00

Κλινήρης στις Βρυξέλλες ο Νίκος Αναστασιάδης – Δεν θα παραστεί στη Σύνοδο

  • Κλινήρης στις Βρυξέλλες ο Νίκος Αναστασιάδης – Δεν θα παραστεί στη Σύνοδο

Εξιτήριο από το νοσοκομείο των Βρυξελλών αλλά υπό την στενή επίβλεψη του θεράποντα γιατρού του παραμένει ο πρόεδρος της Κύπρου. Ο Νίκος Αναστασιάδης, που βρίσκεται στη βελγική πρωτεύουσα για τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, εισήχθη στο νοσοκομείο νωρίς το πρωί ύστερα από παρατεταμένη ρινορραγία.

Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το περιστατικό οφείλεται σε υπέρταση. Σύμφωνα με τον Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο, στον Νίκο Αναστασιάδη δόθηκε αγωγή, εξιτήριο και η εντολή να μείνει κλινήρης για 48 ώρες. «Ο Πρόεδρος είναι καλά στην υγεία του και βρίσκεται στο ξενοδοχείο», έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Η ασθένεια του Κύπριου προέδρου έρχεται σε μία κρίσιμη στιγμή για την Λευκωσία αφού τελικά δεν θα μπορέσει να παραστεί στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Με βάσει τα όσα αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο σε πρόσφατη συνεδρίασή του η Κύπρος θα πάρει οκτώ μέτρα-αντίποινα στις τουρκικές προκλήσεις.

Ο Κύπριος πρόεδρος σκόπευε να καταγγείλει την Άγκυρα ζητώντας να καταδικαστούν οι παράνομες ενέργειές της και η παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.

Όπως γράφει ο Φιλελεύθερος ο Νίκος Αναστασιάδης μίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι αλλά και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Ζόζέφ Ντολ. Συμφώνησαν οι παρεμβάσεις του Κύπριου προέδρου να γίνουν υπό τη μορφή γραπτών αναφορών, οι οποίες θα διανεμηθούν τόσο προς όλους τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο όσο και προς το σύνολο των ηγετών που συμμετέχουν στη Σύνοδο του ΕΛΚ.