8 Μάιος 2013, 14:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:41

Ο Σύλλογο Ποντίων Σύρου σε μία ανοιξιάτικη εξόρμηση στο νησί!

  • Ο Σύλλογο Ποντίων Σύρου σε μία ανοιξιάτικη εξόρμηση στο νησί!

Την πρώτη του ανοιξιάτικη εξόρμηση πραγματοποίησε την Κυριακή 21 Απριλίου ο Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου.

Ο Σύλλογος, θεωρώντας ότι ένας από τους καλύτερους τρόπους να ανακαλύψεις τον τόπο σου είναι και η πεζοπορία, αποδέχτηκε την πρόταση της Σύλβιας, φίλη και μέλος του χορευτικού τμήματος ποντιακών χορών. Η ίδια, ξεναγός σε γκρουπ τα οποία επισκέπτονται τη Σύρο από τη μακρινή πατρίδα της την Ελβετία, επέλεξε μαζί με το σύζυγό της Στέφανο, μια σχετικά εύκολη διαδρομή.
 
Τόπος συνάντησης ορίστηκε η παραλία του Κόμητο, μία ήρεμη παραλία που βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά της Σύρου. Παραδίπλα, στέκει εγκαταταλελειμμένο το παλιό αρχοντικό, για να θυμίζει στους περιπατητές τη Σύρο μιας άλλης εποχής. Σήμερα ίσως λίγοι να γνωρίζουν την ιστορία αυτού του αρχοντικού.
 
Κατά τη διαδρομή μας όμως ήρθαμε αντιμέτωποι και με τα αποτελέσματα της περσινής φωτιάς, η οποία δυστυχώς άφησε τα χνάρια της στην ευρύτερη περιοχή. Παρ΄ όλα αυτά, λες και η ίδια η φύση, προσπαθεί να αποκαταστήσει το τοπίο με τη βλάστηση της νέας χλωρίδας!

Αρχές Μαίου τίθεται σε ισχύ η αντιπυρική περίοδος. Θα πρέπει όλοι μας να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ας μη ξεχνάμε ότι οι περισσότερες πυρκαγιές οφείλονται σε ανθρώπινη αμέλεια. Η βιοποικιλία και η ευεργετική παρουσία τους καθώς και η αισθητική τους είναι ανυπολόγιστης αξίας. Είναι υποχρέωση όλων μας να διαφυλάξουμε ακέραιο το φυσικό περιβάλλον του νησιού μας.

Εντέλει η δίωρη περίπου διαδρομή, με τη φύση πλημμυρησμένη με χρώματα και αρώματα, μας αποζημίωσε και με το παραπάνω. Τα μέλη του συλλόγου μας που μοιράστηκαν αυτή τη μοναδικά εμπειρία δεσμεύτηκαν για την επόμενη εξόρμηση!

Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου
Δείτε τα στοιχεία του Συλλόγου