23 Οκτώβριος 2014, 07:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Οκτώβριος 2014, 12:29

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και χιόνια

  • Σοβαρή επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες σε όλη την Ελλάδα, με τα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες να είναι κατά τόπους ισχυρά, προβλέπει για σήμερα 23 Οκτωβρίου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τη νύχτα στα βόρεια ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση από τα βορειοδυτικά.

Αναλυτικά:

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23°C, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί με την ιδία ένταση.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές ενώ αναμένεται εξασθένηση των φαινόμενων από το απόγευμα.  Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20°C.

Σε Μακεδονία και Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Εξασθένηση των φαινόμενων αναμένεται από το απόγευμα και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα ασθενήσουν και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 21°C, στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιόνιου, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι τις πρωινές ώρες ισχυρές. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 5 και τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα ασθενήσουν κατά τόπους και το βράδυ θα στραφούν σε νοτίους 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23°C, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, ενώ ο καιρός θα βελτιωθεί από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά και νοτιά τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24°C.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες, ενώ ο καιρός θα βελτιωθεί από το απόγευμα. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24°C.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές και εξασθένηση των φαινόμενων τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα βόρεια τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24°C.