23 Οκτώβριος 2014, 07:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Οκτώβριος 2014, 13:04

Καναδάς: Έληξε ο γενικός συναγερμός στην Οτάβα

  • Καναδάς: Έληξε ο γενικός συναγερμός στην Οτάβα

Παραμένει αποκλεισμένο το κτίριο του κοινοβουλίου. Δύο οι νεκροί από την επίθεση, ο ένοπλος που εισήλθε στο κοινοβούλιο και ένας καναδός στρατιώτης της τιμητικής φρουράς στο Μνημείο των Πεσόντων.

Η αστυνομία στην Οτάβα ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα) ότι έχει αρθεί ο αποκλεισμός ασφαλείας στον πυρήνα του κέντρου της καναδικής πρωτεύουσας. Ο αποκλεισμός επιβλήθηκε μετά από την διπλή τρομοκρατική επίθεση στο κοινοβούλιο όπου σκοτώθηκε ένας ένοπλος όπως επίσης και ένας καναδός στρατιώτης της τιμητικής φρουράς στο Μνημείο των Πεσόντων. Αναγνωρίστηκε η ταυτότητα του δράστη, πρόκειται για Καναδό που είχε ασπαστεί το Ισλάμ, αναζητούνται τα κίνητρα και οι συνεργοί.

«Η εν εξελίξει έρευνα της αστυνομίας στον πυρήνα του κέντρου της πόλης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει πλέον απειλή για τη δημόσια ασφάλεια στην περιοχή» ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας. «Ωστόσο, η αστυνομική επιχείρηση συνεχίζεται στο κτίριο του κοινοβουλίου και ως εκ τούτου συνεχίζει να είναι αποκλεισμένο για το κοινό» συμπληρώνει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Νωρίτερα στο κέντρο της πρωτεύουσας του Καναδά βαριά οπλισμένοι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το Κοινοβούλιο και προειδοποίησαν τους πολίτες να παραμείνουν μέσα στα γραφεία ή τις κατοικίες τους και να μείνουν μακριά από τα παράθυρα, ενώ στην περιοχή είχαν αναπτυχθεί ελεύθεροι σκοπευτές της αστυνομίας.