8 Μάιος 2013, 12:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:41

Δείτε τι έγραψε το FoxNews για τους Δελφούς στον Παρνασσό

  • Δείτε τι έγραψε το FoxNews για τους Δελφούς στον Παρνασσό

Το Fox News ετοίμασε και παρουσίασε προ καιρού στην ηλεκτρονική του σελίδα μια πολύ ενδιαφέρουσα λίστα με τα θεωρούμενα πιο ιερά μέρη στον πλανήτη.

Από το Θιβέτ και το όρος Σινά στην Αίγυπτο, η λίστα περιλαμβάνει ιερά μέρη απ’ όλον τον πλανήτη και η Ελλάδα δεν θα μπορούσε βέβαια να απουσιάζει…

Στη λίστα επέλεξαν οι Αμερικανοί τους Δελφούς και τον Παρνασσό, όχι μόνο για τους δεκάδες μύθους από την αρχαία Ελλάδα που συνοδεύουν το όρος αλλά και για τις παραδόσεις της Ελληνικής μυθολογίας και της γένεσης του Ελληνικού έθνους που έχουν συνδεθεί με τον Παρνασσό και το μαγευτικό τοπίο.

Στο δημοσίευμα, το Fox News προτείνει και τρόπους για να επισκεφθεί κανείς τον Παρνασσό, αλλά και να μην παραλείψει να επισκεφθεί τα γύρω μνημεία.

Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, στην ψηλότερη κορυφή του Παρνασσού, την Λυκώρεια, προσάραξε με την πρόχειρη σχεδία του ο Δευκαλίων και η σύζυγός του Πύρρα, οι μόνοι άνθρωποι που επέζησαν μετά τον μεγάλο κατακλυσμό, με τον οποίο ο Ζεύς τιμώρησε το χάλκινο (=υβριστικό) γένος των ανθρώπων.

Ο μεγαλοπρεπής Παρνασσός ήταν το ιερό βουνό

1. Στον Απόλλωνα (θεός του φωτός, του πολιτισμού, της ηθικής, ο οποίος μάχονταν εναντίον κάθε βαρβαρότητας, αναρχίας και κακίας)

2. Στις Μούσες (των τεχνών, της μουσικής και των γραμμάτων)

3. Στο Διόνυσο και στις συνοδούς του θεού Βακχίδες Νύμφες.

Πηγή: arxaia-ellinika.blogspot.gr