8 Μάιος 2013, 09:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Οκτώβριος 2014, 14:13

Αγώνας δρόμου αφιερωμένος στην Γενοκτονία των Ποντίων στο Κιλκίς

  • Αγώνας δρόμου αφιερωμένος στην Γενοκτονία των Ποντίων στο Κιλκίς

Την Κυριακή 12 Μαΐου 2013 (Κυριακή του Θωμά), ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ακρίτες Επτάλοφου» Κιλκίς διοργανώνει τον 2ο λαϊκό αγώνα δρόμου 16 χιλιομέτρων «Απάν Σο Ρακανόπον» οποίος είναι αφιερωμένος στη Γενοκτονία των 353.000 Ελλήνων του Πόντου και ο μοναδικός με ποντιακή ονομασία.

Η Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου 2013 ήταν μια σπουδαία μέρα για τον Ποντιακό Ελληνισμό καθώς η Γενοκτονία των Ποντίων μαζί με των Αρμενίων και των Ασσυρίων, αναγνωρίστηκε επίσημα από την Γερουσία της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία!


Την Πέμπτη 9 Μαΐου 2013 είναι η καταληκτική ημερομηνία για τις δηλώσεις συμμετοχής στο 2ο «Απάν Σο Ρακανόπον». Δηλώστε ΤΩΡΑ συμμετοχή στο e-mail: akriteseptalofou@yahoo.gr

Οι νικητές του περσινού αγώνα:

Στους Άνδρες:

Γάζος Δημήτριος της ΟΜΓ
Ζάνεβ Βλαδίμηρος του Αετού Θεσσαλονίκης
Σαρίδης Παύλος της Μοτολέσχης Καβάλας.

Στις Γυναίκες:

Γιώτη Ειρήνη Drift Running Team
Τσιφλίδου Κούλα Ανεξάρτητη
Γεωργιάδου Τριάδα Ανεξάρτητη

Εγγράφονται αυτομάτως στον φετινό αγώνα και δεν απαιτείται η οικονομική συμμετοχή τους τιμής ένεκεν.

Εντύπωση και συγκίνηση στους διοργανωτές προκαλεί η συμμετοχή δρομέων από την Μεσσηνία αλλά και Ποντίων Ομογενών από το εξωτερικό που έρχονται γι' αυτό το σκοπό.

Ο αγώνας θα γίνει παρουσία εκπροσώπων ποντιακών συλλόγων από το Κιλκίς και την ευρύτερη περιοχή.

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας ''ΖΕΥΣ'' διοργανώνει ημερήσια εκδρομή για τη συμμετοχή του στο 2ο Απάν Σο Ρακανόπον 2013.


Συλλεκτικά ανάγλυφα μετάλλια μοναδικής κοπής και αναμνηστικά θα περιμένουν τους δρομείς στον τερματισμό, θα προσφερθούν ποντιακά εδέσματα και θα ακολουθήσει Ποντιακό γλέντι.

Πολιτιστικός Σύλλογος "Ακρίτες Επτάλοφου"
Δείτε τα στοιχεία του Συλλόγου