22 Οκτώβριος 2014, 19:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Οκτώβριος 2014, 12:49

Θρίλερ στον Καναδά: Δεκάδες πυροβολισμοί στη Βουλή – Νεκρός ένας δράστης

  • Θρίλερ στον Καναδά: Δεκάδες πυροβολισμοί στη Βουλή – Νεκρός ένας δράστης

Ένας νεκρός και αστυνομικό κυνηγητό για τον εντοπισμό πιθανώς ακόμα δύο δραστών είναι η τελευταία εξέλιξη του περιστατικού που σημειώθηκε στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο του Καναδά, στην Οτάβα. Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν ότι ακούστηκαν δεκάδες πυροβολισμοί στον περίβολο και ακολούθησε κυνηγητό για τη σύλληψη του ενόπλου. 

Οι πρώτοι πυροβολισμοί, τουλάχιστον 20 αναφέρουν κάποιοι, έπεσαν κοντά στο Μνημείο Θυμάτων Πολέμου λίγο πριν από τις 10 το πρωί, τοπική ώρα. Το αποτέλεσμα ήταν ο σοβαρός τραυματισμός ενός στρατιώτη. 

Στη συνέχεια ο ένοπλος έτρεξε προς το κτίριο του Κοινοβουλίου. Άλλοι τουλάχιστον 30 πυροβολισμοί έπεσαν στο εσωτερικό, και από την ανταλλαγή πυρών νεκρός είναι ο ένοπλος. Δεν είναι ακόμα σαφές πόσοι πήραν μέρος στην επίθεση, ωστόσο δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι αναζητείται ένας που πιθανόν έφυγε πεζός και ένας που διέφυγε με μοτοσικλέτα. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο πρωθυπουργός του Καναδά Στέφεν Χάρπερ είναι ασφαλής και εγκατέλειψε το Κοινοβούλιο. Οι καναδικές Αρχές έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμό όλων των κυβερνητικών κτιρίων. Όλες οι βάσεις των ενόπλων δυνάμεων του Καναδά έχουν κλείσει τις πύλες τους στους πολίτες.