22 Οκτώβριος 2014, 12:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Οκτώβριος 2014, 12:51

Ελληνίδα προσφεύγει κατά της αυστραλιανής εταιρίας Qantas

  • Ελληνίδα προσφεύγει κατά της αυστραλιανής εταιρίας Qantas

Βαθύτατα ενοχλημένη και ηθικά προσβεβλημένη από την επιλεκτική ανοχή ως προς το θρήσκευμα των υπαλλήλων της Qantas, Ελληνίδα πρώην υπάλληλος της αυστραλιανής αεροπορικής εταιρίας προσφεύγει στη δικαιοσύνη.

Η Γεωργίνα Σαρικούδη από τη Μελβούρνη, η οποία δηλώνει χριστιανή ορθόδοξη, σύμφωνα με την αυστραλιανή εφημερίδα Herald Sun, υποστηρίζει πως η Qantas άλλαξε πέρυσι τον ενδυματολογικό κώδικα του προσωπικού και ενώ επιτρέπει στις μουσουλμάνες να φορούν μαντίλι, απαγορεύει στις χριστιανές να φορούν σταυρό.

Η πρώην υπάλληλος καταγγέλλει ότι «ανακρίθηκε» και «έγινε αντικείμενο χλεύης» από διευθυντές της αεροπορικής επειδή φορούσε κολιέ με σταυρό και υποχρεώθηκε να το αφαιρέσει. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ομογενής παρόλο που πέρυσι δέχθηκε να παραιτηθεί από την Qantas, φέτος προσέφυγε σε υπηρεσία της Βικτώριας κατηγορώντας την εταιρία για «θρησκευτική διάκριση». Η Σαρικούδη ζητάει από την υπηρεσία να υποχρεώσει την αυστραλιανή αεροπορική εταιρία να άρει τις απαγορεύσεις της για τη χρήση θρησκευτικών συμβόλων.

Εκπρόσωπος της Qantas διέψευσε ότι η εταιρία απαγορεύει στο προσωπικό να φοράει θρησκευτικά σύμβολα κάτω από την στολή.