22 Οκτώβριος 2014, 12:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Οκτώβριος 2014, 12:46

Ένα ποντιακό σπίτι στον Όμιλο Ποντίων Χορευτών Καβάλας! (βίντεο)

  • Ένα ποντιακό σπίτι στον Όμιλο Ποντίων Χορευτών Καβάλας! (βίντεο)

Ο Όμιλος Ποντίων Χορευτών Καβάλας δεν έχει κλείσει ένα χρόνο λειτουργίας ακόμα, όμως έχει καταφέρει να πρωτοστατεί σε πολιτιστικές εκδηλώσεις τις περιοχής.

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποίησε τον καθιερωμένο αγιασμό για την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς με την παρουσία 100 και πλέον ενεργών μελών.

Όπως τονίζουν και στο βίντεο που ακολουθεί μέλη από το Δ.Σ του συλλόγου, με πολλή προσωπική εργασία και με αγάπη δημιουργήθηκε αυτός ο σύλλογος με σκοπό να διατηρήσει και να διασώσει την ποντιακή παράδοση. Στις αίθουσες του κτιρίου φιλοξενείται επίσης μια γωνιά αναπαράστασης ποντιακού σπιτιού με αντικείμενα δωρισμένα από μέλη του συλλόγου, ώστε οι νέες γενιές να μαθαίνουν τον τρόπο ζωής στον Πόντο αλλά και τις σκληρές συνθήκες διαβίωσης.

Επόμενες συμμετοχές του συλλόγου είναι η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου καθώς και το 10ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος που θα γίνει στη Λάρισα.

Τη νέα χρονιά ο Όμιλος Ποντίων Χορευτών Καβάλας θα δώσει έμφαση στην ποντιακή διάλεκτο και την διάδοσή της κυρίως στα μικρότερα παιδιά μέσα από τραγούδια και θεατρικές παραστάσεις.