22 Οκτώβριος 2014, 10:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Οκτώβριος 2014, 12:48

Η Ένωση Ποντίων Σουρμένων για τους ήρωες του 1941-1944 (φωτο)

  • Η Ένωση Ποντίων Σουρμένων για τους ήρωες του 1941-1944 (φωτο)

Ο Ενοριακός Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Ελληνικού και η Ένωση Ποντίων Σουρμένων πραγματοποίησαν την Κυριακή 19 Οκτωβρίου εκδήλωση μνήμης και ιστορίας «Υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πατέρων και αδελφών που έπεσαν ηρωικά στις αεροπορικές επιδρομές κατά τα έτη 1941-1944 και του πρώτου (Α’) Ιερέα της περιοχής Κομνηνών-Χασανίου (Ελληνικού) Οικονόμου Κωνσταντίνου Αβρ. Ιωσηφίδη».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτιστικών σωματείων καθώς και πλήθος κόσμου.

Πριν από την έναρξη των εκδηλώσεων τελέστηκε όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Γλυφάδας, Παύλου.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του Ιερέα της περιοχής Κομνηνών-Χασανίου, ο οποίος βρίσκεται στο αύλειο χώρο πίσω από την εκκλησία.

Αμέσως μετά, σε κλίμα συγκίνησης έγιναν από τον Μητροπολίτη Γλυφάδας τα αποκαλυπτήρια Μνημείου αφιερωμένου στους ήρωες που σκοτώθηκαν το 1941-1944 ενώ ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης παρέδωσε αναμνηστική πλακέτα στην 86χρονη, Κυριακή Συμεωνίδου, η οποία υπήρξε θύμα των βομβαρδισμών της περιοχής.

Η αυλαία των εκδηλώσεων έπεσε με ποντιακούς χορούς από τη χορευτική ομάδα της Ένωση Ποντίων Σουρμένων.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από το amen.gr