7 Μάιος 2013, 10:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:41

Άλλα δύο φιλέτα της Χαλκιδικής σε διεθνείς διαγωνισμούς

  • Άλλα δύο φιλέτα της Χαλκιδικής σε διεθνείς διαγωνισμούς

Δύο ακόμα φιλέτα της Χαλκιδικής μετά το Παλιούρι και τον Αγ.Ιωάννη Σιθωνίας αναμένεται να πάρουν το επόμενο διάστημα το δρόμο της αξιοποίησης από ιδιώτες μετά από διεθνείς διαγωνισμούς.

Τα ακίνητα, τα οποία αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον αρκετών επενδυτών και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας ανήκουν στον δήμο Πολυγύρου. Πρόκειται για μια έκταση 700 στρεμμάτων στην Ορμύλια και άλλη μια, 300 στρεμμάτων στις Καλύβες, ενώ με την ολοκλήρωση των διαγωνισμών αναμένεται να υπάρξει νέα κινητοποίηση από τον δήμο Πολυγύρου για ακίνητα, τα οποία βρίσκονται στην ορεινή ζώνη του Χολομώντα.

Το ακίνητο στην Ορμύλια, το οποίο έχει χωροθετηθεί, θα αξιοποιηθεί με τη δημιουργία μαρίνων, ξενοδοχειακών μονάδων, καταστημάτων και ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την απόκτησή του έχουν δείξει Ρώσοι και Βαλκάνιοι επιχειρηματίες, όπως τονίζει στη Voria.gr ο δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος.

Τουριστική αξιοποίηση αναμένεται και για την έκταση του δήμου στις Καλύβες, όπου ήδη χτίζεται δίπλα της μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα. Ισχυρά κίνητρα στους επενδυτές αναμένεται να δημιουργήσει η εγγύτητα του ακινήτου με το αεροδρόμιο Μακεδονία.

Η αξιοποίηση των ακινήτων αναμένεται να συμβάλει στην αύξηση της απασχόλησης στην περιοχή. «Από την αρχή των εργασιών, στην Ορμύλια εκτιμούμε πως θα δημιουργηθούν περίπου 500 θέσεις εργασίας. Ο επενδυτής θα έχει συμβατική υποχρέωση να απασχολήσει προσωπικό από την περιοχή, εκτός από το επιστημονικό προσωπικό στο οποίο δεν μπορούμε να επέμβουμε», σημείωσε ο δήμαρχος Πολυγύρου.

Με την ολοκλήρωση των διαγωνισμών για τις Καλύβες και την Ορμύλια, σειρά θα πάρει η ορεινή ζώνη του Χολομώντα στην οποία ο δήμος Πολυγύρου διαθέτει ακίνητα σε δασικές περιοχές στον Βάβδο και στον Ταξιάρχη.

της Κατερίνας Καρίκη

Πηγή: voria.gr