22 Οκτώβριος 2014, 07:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Οκτώβριος 2014, 08:27

Βροχές και καταιγίδες έρχονται σήμερα Τετάρτη

  • Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού – Έρχεται 24ωρο με βροχές και καταιγίδες
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπει για σήμερα Τετάρτη 22 Οκτωβρίου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Την νύχτα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και πιθανώς στις νοτιότερες περιοχές του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 7 και τη νύχτα πιθανόν 8 μποφόρ.

Αναλυτικά:

Στην Αττική αρχικά γενικά ο καιρός θα είναι αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και τη νύχτα πιθανόν να σημειωθούν βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 25°C. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τοπικά η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι αρχικά μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22°C.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 24°C. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη η ελάχιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιόνιου, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο έρχονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και την δυτική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο βορειοδυτικοί 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 24°C.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο, θα έχουμε λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 26°C.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24°C.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια οπού τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα στα βόρεια, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24°C.