21 Οκτώβριος 2014, 15:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Οκτώβριος 2014, 15:50

Ο Ερντογάν ανάμεσα στους αποδέκτες βιβλίου για την αρμενική Γενοκτονία

  • Ο Ερντογάν ανάμεσα στους αποδέκτες βιβλίου για την αρμενική Γενοκτονία
    Ο δρ. Χαΐκ Ντεμόγιαν, συγγραφέας του βιβλίου

Ο πρόεδρος της Τουρκίας αλλά και ο πρωθυπουργός της γείτονος και το υπουργείο των εξωτερικών θα είναι οι τρεις πρώτοι που θα λάβουν το βιβλίο του δρ. Χαΐκ Ντεμόγιαν, διευθυντή του Μουσείου-Ινστιτούτου Αρμενικής Γενοκτονίας, που εκδόθηκε ενόψει των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της γενοκτονίας, το 2015. 

Ο τίτλος του βιβλίου είναι «Armenian Genocide: Front page coverage in the world press» (Αρμενική Γενοκτονία: Πρωτοσέλιδα στον παγκόσμιο Τύπο) και εκδόθηκε στην αρμενική και την αγγλική γλώσσα.

Κατά την παρουσίαση του βιβλίου που έγινε στο Μουσείο, στο Γερεβάν, την περασμένη Παρασκευή, ο συγγραφέας του ειδικός σε θέματα γενοκτονιών που μάλιστα είχε μιλήσει και στην εκδήλωση της Γενοκτονίας των Ποντίων στις 19 Μαΐου, είπε ότι τα τρία πρώτα αντίγραφα, υπογεγραμμένα, θα σταλούν στους ύπατους θεσμούς της Τουρκίας. «Ας φροντίσουν να κάνουν χώρο στις βιβλιοθήκες τους για τα βιβλία του Μουσείου Αρμενικής Γενοκτονίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ντεμόγιαν.


Το εξώφυλλο του βιβλίου

Το βιβλίο είναι αποτέλεσμα μακράς και επίπονης εργασίας. Τα πρωτότυπα των δημοσιεύσεων του Τύπου του 19ου και 20ου αιώνα βρίσκονται στο Μουσείο και προέρχονται είτε από δωρεές ιδιωτών είτε από αγορά σε δημοπρασίες.