21 Οκτώβριος 2014, 11:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Οκτώβριος 2014, 17:43

Όσκαρ ντε λα Ρέντα – Έφυγε ο αγαπημένος σχεδιαστής της Τζάκι

  • Όσκαρ ντε λα Ρέντα – Έφυγε ο αγαπημένος σχεδιαστής της Τζάκι

Σπουδαίο όνομα της τέχνης του σχεδίου μόδας, ο Όσκαρ ντε λα Ρέντα απεβίωσε σε ηλικία 82 ετών στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ. Είχε γεννηθεί στη Δομινικανική Δημοκρατία και πριν καλά καλά κλείσει τα 30 του χρόνια, έχοντας σπουδάσει ζωγραφική και σχέδιο στην Ισπανία, είχε γίνει γνωστός από τις δημιουργίες του που φορούσε τη δεκαετία του ΄60 η Τζάκι Κένεντι, μετέπειτα Ωνάση.

Η πιο πρόσφατη αναφορά στο όνομα του Όσκαρ ντε λα Ρέντα ήταν αυτή που αφορούσε την Αμάλ Αλαμουντίν στο γάμο της με τον Τζορτζ Κλούνεϊ. Το νυφικό ήταν δικό του έργο.

Ο ντε λα Ρέντα μαθήτευσε πλάι σε διάσημους σχεδιαστές όπως ο Cristóbal Balenciaga και το ταλέντο του αναγνωρίστηκε σε όλον τον κόσμο. Έλεγε ο ίδιος για το στυλ: «Ξεκινά από τη στιγμή που είσαι γυμνός. Είναι πειθαρχία. Κι αν δεν ντύνεσαι καλά κάθε μέρα, θα χάσεις τη συνήθεια. Το θέμα δεν είναι τι φοράς αλλά πώς ζεις τη ζωή σου».

Ο διάσημος Δομινικανός σχεδιαστής είχε επισκεφτεί την Αθήνα, την πόλη στην οποία ο επιχειρηματίας Χάρης Τσιμόγιαννης είχε δημιουργήσει την μπουτίκ Oscar de la Renta. Στη φωτογραφία ο σχεδιαστής εικονίζεται μαζί του, πλάι στη σύζυγο του Ζισκάρ ντ’ Εστέν, Αν-Αϊμόν, πρόεδρος του Fondation pour l’ Enfance και την πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο-Ελπίδα, Μαριάννα Βαρδινογιάννη.