21 Οκτώβριος 2014, 12:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Οκτώβριος 2014, 12:25

Προσφέρετε τα μαλλιά σας για τους καρκινοπαθείς!

  • Προσφέρετε τα μαλλιά σας για τους καρκινοπαθείς!
    Δωρίζουμε τα μαλλιά μας για τα καρκινοπαθή παιδιά

Το όνομά της είναι Μελίνα Κωνσταντινίδη. Είναι 24 χρονών, Θεσσαλονικιά και κοινωνικά ευαισθητοποιημένη. Σκέφτηκε και υλοποιεί κάτι απλό που όμως μπορεί να κάνει τη διαφορά για χιλιάδες πάσχοντες. 

Ζητάει από όλους μας να μαζεύουμε τα μαλλιά μας όταν τα κόβουμε και να τα στέλνουμε σε διεθνείς οργανισμούς που κατασκευάζουν και δωρίζουν περούκες σε παιδιά. 

Η φοιτήτρια μαγειρικής από την Θεσσαλονίκη μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι «όταν έκοψα και έδωσα η ίδια τα μαλλιά μου, αποφάσισα να ενημερώσω όσους περισσότερους μπορώ γι' αυτή τη διαδικασία και έτσι δημιούργησα τη σελίδα στο Facebook: 'Δωρεά μαλλιών - Μπορείς και εσύ να βοηθήσεις', χωρίς να αντιπροσωπεύω κάποιο οργανισμό».

Όπως εξηγεί, ο καθένας που κόβει τα μακριά μαλλιά του, μπορεί να τα στείλει στους οργανισμούς που εδρεύουν στις ΗΠΑ, «Children with Loss Hair» και «Wigs for Kids». Με τη σειρά τους δημιουργούν περούκες τις οποίες δωρίζουν σε άτομα κάτω των 21 ετών.

Οι προϋποθέσεις για να δωρίσει κάποιος τα μαλλιά του είναι:

1. Να είναι στο φυσικό τους χρώμα ή βαμμένα αλλά σε καλή κατάσταση, δηλαδή όχι καμένα και ταλαιπωρημένα.

2. Να έχουν μήκος τουλάχιστον 8 ίντσες δηλαδή περίπου 22 εκατοστά και πάνω.

3. Να σταλούν στεγνά καθώς μαλλιά με υγρασία δεν είναι αποδεκτά.

4. Γκρίζα και σγουρά μαλλιά είναι αποδεκτά ενώ είναι αποδεκτές ακόμα και οι φυλαγμένες... κοτσίδες της γιαγιάς αφού τα μαλλιά έχουν την ιδιότητα να μην φθείρονται στο χρόνο.


Στην καμπάνια έχουν ανταποκριθεί μέχρι σήμερα 100 άτομα, ωστόσο η 24χρονη φοιτήτρια που συνεργάζεται με τον κομμωτή Σωτήρη Βασίλα και τη γραφίστρια Μάγδα Ανδρεάδου, θέλει να δημιουργηθεί κι ένας οργανισμός στην Ελλάδα προκειμένου να κατασκευάζονται στη χώρα μας οι περούκες για τους καρκινοπαθείς.

«Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μου σε τρεις εταιρίες δημιουργίας περούκας στην Ελλάδα, δεν υπήρξε μέχρι στιγμής διάθεση συνεργασίας προκειμένου τα μαλλιά να μην αποστέλλονται στην Αμερική αλλά να κατασκευάζονται και να διατίθενται εδώ οι περούκες» λέει, με παράπονο, η 24χρονη, η οποία όμως δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει την προσπάθειά της.

Ήδη, με τη βοήθεια παρέας σκηνοθετών, ετοιμάζει βίντεο ενημέρωσης για τη δράση, με τη συμμετοχή μιας κοπέλας η οποία επικοινωνεί με τη νοηματική και βλέπει τη σελίδα της στο Facebook να γεμίζει κομμένα... μαλλιά και χαρούμενα πρόσωπα!