20 Οκτώβριος 2014, 07:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Οκτώβριος 2014, 08:07

Αίθριος ο καιρός με βοριάδες

  • Αίθριος ο καιρός με βοριάδες

Αίθριο καιρό με βαθμιαία εξασθένηση των βόρειων ανέμων στο Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα 20 Οκτωβρίου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναλυτικά:

Στην Αττική γενικά αίθριος ο καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24°C. Στα ανατολικά και βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. 

Στη Θεσσαλονίκη αναμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22°C.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλήτοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 6 έως 24°C.

Στα νησιά του Ιόνιου, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο περιμένουμε αραιές νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.  Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26°C. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο, γενικά αίθριος ο καιρός με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 8 έως 25, στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23°C.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24°C.