20 Οκτώβριος 2014, 20:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτώβριος 2014, 21:43

Η ΔΙΣΥΠΕ για τον χαμό των ομογενών στην Ουκρανία

  • Η ΔΙΣΥΠΕ για τον χαμό των ομογενών στην Ουκρανία

Την οδύνη και την θλίψη της για τον άδικο χαμό των Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία κατά την επίθεση με όλμους στο χωριό Σαρτάνα της Μαριούπολης, την περασμένη εβδομάδα, εκφράζει η Διεθνής  Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων (ΔΙΣΥΠΕ), ζητώντας να ληφθούν μέτρα για να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά.

Όπως επισημαίνει η ΔΙΣΥΠΕ, από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκε για να προλάβει δυσάρεστες καταστάσεις όταν δημιουργήθηκαν τα πρώτα σύννεφα πάνω από την Ουκρανία, προβλέποντας εκτροχιασμό της κατάστασης και κίνδυνο για την ασφάλεια των ομογενών. 

«Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε» σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση της, η Συνομοσπονδία προσθέτοντας ότι « κάναμε παρεμβάσεις στην κυβέρνηση κατ’ επανάληψη σ’ όλη την διάρκεια του έτους με αποκορύφωμα την συνάντηση που είχαμε πρόσφατα την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου με τον Υπ. Εξωτερικών κ. Βενιζέλο Ευάγγελο. Συζητήσαμε διεξοδικά το θέμα το οποίο γνώριζε άριστα ο κ. Υπουργός και μας ενημέρωσε για όλα τα σχέδια που έχει το Υπουργείο Εξωτερικών σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης, αλλά και τις ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας που έχει μ’ όλες τις πλευρές για το θέμα».

Η Συνομοσπονδία ζητά από την ελληνική κυβέρνηση «να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα και πρωτοβουλίες για να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά που στοίχισαν ανθρώπινες ζωές ομογενών και όχι μόνο», υπογραμμίζοντας ότι οι κυβερνήσεις Ουκρανίας, Ρωσίας αλλά και οι εκπρόσωποι των αυτονομιστών πρέπει να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων γιατί κάθε λεπτό καθυστερήσεων και αναβολών κοστίζει ανθρώπινες ζωές.

Διαβάστε επίσης: O απόηχος του βομβαρδισμού στο χωριό Σαρτανά