5 Μάιος 2013, 09:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:42

Χριστός Ανέστη! Η ανάσταση είναι κοντα αρκεί να πιστέψουμε!

  • Χριστός Ανέστη! Η ανάσταση είναι κοντα αρκεί να πιστέψουμε!

Χριστός Ανέστη! Πάσχα σημαίνει έξοδος. Σημαίνει τη διάβαση από την περιοχή της οδύνης στον χώρο της ελπίδας. Το μεγάλο γεγονός της νίκης της ζωής επί του θανάτου με την Ανάσταση του Χριστού, είναι ο θρίαμβος της ζωής και η συντριβή όσων επιβουλεύονται την αλήθεια και προσπαθούν να επιβάλλουν το σκότος.

"Αναστάς ο Ιησούς από του τάφου καθώς προείπεν, Έδωκεν ημίν την αιώνιον ζωήν και το μέγα έλεος."

Τρία χρόνια Γολγοθάς για την χώρα αυτη και τους πολίτες της.

Να ευχηθούμε να φτάσαμε στο τέλος του Γολγοθά που ανεβαίνουμε, να ευχηθούμε σε όλους μας καλή ψυχική ανάσταση!

Ας αντισταθούμε με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας στην θλίψη και ας πιστέψουμε ότι μπορούμε να κάνουμε το προσωπικό μας και γιατί όχι και ένα "συλλογικό" θαύμα!
"Ας μετακυλήσουμε την πλάκα του φόβου από τις καρδιές μας" για να φανεί και πάλι κενός ο τάφος και να αναδειχθεί η ζωή ελεύθερη από την θλίψη και την απελπισία».

"Η καθημερινότητά μας βιώνει συνεχώς την προσπάθεια του κακού να δηλητηριάζει τη ζωή μας και να πληγώνει την ελπίδα μας. Όμως Χριστός Ανέστη."

Η Ανάσταση, η κάθε ανάσταση, είναι μήνυμα υπέρβασης, χαράς και συλλογικότητας. Είναι ελπίδα, όνειρο και όραμα μαζί. Είναι λέξη διαχρονική, μεστή δυναμικής. Είναι μήνυμα που απευθύνεται σε όλους, ανεξαιρέτως χρώματος, λαλιάς και καταγωγής. Είναι λέξη από τη δική μας την κουλτούρα, της ανοχής και της αντοχής, της σοφίας και της ποίησης, της τραγωδίας και του γέλιου, της χαράς αλλά και της αντρειοσύνης. Η Ρωμιοσύνη γιορτάζει την Ανάσταση, τη νίκη δηλαδή επί του μίσους. Του Φωτός επί του Σκότους.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να σκοτώσουν και την ελπίδα μας ...

Η Ανάσταση δεν θα αργήσει να έρθει αρκεί να την πιστέψουμε!

Χρόνια πολλά σε όλους και "Αληθώς Ανέστη"

Ντίνα Κ.

Πηγή: madata.gr