19 Οκτώβριος 2014, 10:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτώβριος 2014, 21:01

Πτώση θερμοκρασίας και βροχές σήμερα 19 Οκτωβρίου

  • Πτώση θερμοκρασίας και βροχές σήμερα 19 Οκτωβρίου

Τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα προβλέπει για σήμερα 19 Οκτωβρίου η ΕΜΥ σε κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και Σποράδες, με την πτώση της θερμοκρασίας να γίνεται αισθητή κυρίως στα ανατολικά και τους βόρειους ανέμους να αγγίζουν τοπικά τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Αναλυτικά

Στην Αττική ο καιρός αναμένεται να είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.  Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.  

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα ανατολικά προβλέπει η ΕΜΥ στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από τους 16 έως τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας θα σημειωθούν στην κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα νότια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι αναμένονται από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα ανέβει από τους 16 στους 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις αναμένονται στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και τις Σποράδες, ωστόσο μέχρι το απόγευμα θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανάλογος θα είναι ο καιρός στην Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Θα είναι τοπικά αυξημένες στη βόρεια Κρήτη όπου θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα ανέβει από τους 21 έως τους 24 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη, η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.