20 Οκτώβριος 2014, 15:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτώβριος 2014, 17:16

Είδαμε την πρόβα της Αθήνας για το 10ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών (βίντεο, φωτο)

  • Είδαμε την πρόβα της Αθήνας για το 10ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών (βίντεο, φωτο)

Είναι λίγο πριν μετά τις 2:00, μεσημέρι Κυριακής, και στο κλειστό γήπεδο της Ζωφριάς αθλητές που έχουν έρθει για προπόνηση στέκονται και χαζεύουν περίπου 50 χορευτές σε μια πρόβα της σέρρας που είναι εκείνη την ώρα σε εξέλιξη.

Εάν είχαν φτάσει μία ώρα νωρίτερα θα είχαν δει κάτι ακόμα πιο εντυπωσιακό: πάνω από 250 χορευτές από ποντιακά σωματεία που ανήκουν στο Σύνδεσμο Νοτίου Ελλάδος και Νήσων, με τέλεια συγχρονισμένα βήματα. 

Αν η εικόνα της προτελευταίας πρόβας ενόψει του 10ου Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών είναι ενδεικτική, τότε και η Λάρισα θα είναι επιτυχία. «Μην ξεχνάτε ότι είσαστε ομάδα, ένα σύνολο», υπενθύμιζε στους χορευτές της η υπεύθυνη χοροδιδάσκαλος Σοφία Σαββουλίδου. 

Τρομαχτόν, πατούλα, σαρικούζ μονό, γέμουρα και τιζ’ (ομάλ’) σε στίχους του λυράρη Ηλία Υφαντίδη, ο οποίος έχει και τη μουσική επιμέλεια, προβαρίστηκαν χθες. Την ερχόμενη Κυριακή 26 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια της τελευταίας πρόβας, μένει να καθοριστούν και οι λεπτομέρειες.

Και παρόλο που τα βήματα είναι σε όλους γνωστά, η πρόβα της Αθήνας ήταν μεγάλη και σχεδόν εξαντλητική για όλους τους χορευτές. Όμως το αποτέλεσμα φαίνεται να τους δικαιώνει, κι αυτή ήταν η αίσθηση και όσων βρέθηκαν ως απλοί θεατές στις εξέδρες του γηπέδου παρακολουθώντας τους από ψηλά.

Φωτογραφίες-βίντεο: Κώστας Κατσίγιαννης

Gallery