4 Μάιος 2013, 11:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Οκτώβριος 2014, 15:12

Πασχαλινό αρνάκι στη λαδόκολλα

  • Πασχαλινό αρνάκι στη λαδόκολλα

Το αρνάκι στην λαδόκολλα απευθύνεται σε όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να σουβλίσουν, αλλά θέλουν να απολαύσουν το παραδοσιακό λαμπριάτικο γεύμα. Η συνταγή είναι του Βασίλη Καλλίδη και την είδαμε στην εκπομπή του Alpha «Ελένη».

ΥΛΙΚΑ
  • 2 κιλά μπούτι από αρνάκι, σε μερίδες
  • 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 2 κ.σ. πρόβειο βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κλαράκια θυμάρι
  • λίγη ξερή ρίγανη
  • αλάτι, λευκό πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°, στις αντιστάσεις.
  2. Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά το κρέας. Πασπαλίζουμε τα κομμάτια με μπόλικο αλάτι και λευκό πιπέρι.
  3. Απλώνουμε δύο φύλλα αλουμινόχαρτο και από πάνω δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί στον πάγκο της κουζίνας και ακουμπάμε επάνω τις πατάτες και το κρέας.
  4. Απλώνουμε το γιαούρτι, το βούτυρο και το σκόρδο. Πασπαλίζουμε με τα φυλλαράκια από τη ρίγανη και το θυμάρι, το ξύσμα λεμονιού και λίγο ακόμα αλατοπίπερο.
  5. Τυλίγουμε καλά σε πακέτο με τη λαδόκολλα, μετά με το αλουμινόχαρτο, και εάν θέλουμε δένουμε με σπάγκο.
  6. Βάζουμε το πακέτο σε ένα ταψάκι με 2 ποτήρια νερό και ψήνουμε για 2,5 ώρες. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε ακόμα λίγο νερό στο ταψί ώστε να μη στεγνώσει.

Καλή σας όρεξη και καλό Πάσχα!

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr