Το αρνάκι στην λαδόκολλα απευθύνεται σε όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να σουβλίσουν, αλλά θέλουν να απολαύσουν το παραδοσιακό λαμπριάτικο γεύμα. Η συνταγή είναι του Βασίλη Καλλίδη και την είδαμε στην εκπομπή του Alpha «Ελένη».
ΥΛΙΚΑ
- 2 κιλά μπούτι από αρνάκι, σε μερίδες
- 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες
- χυμό από 2 λεμόνια
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 2 κ.σ. πρόβειο βούτυρο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κλαράκια θυμάρι
- λίγη ξερή ρίγανη
- αλάτι, λευκό πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°, στις αντιστάσεις.
- Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά το κρέας. Πασπαλίζουμε τα κομμάτια με μπόλικο αλάτι και λευκό πιπέρι.
- Απλώνουμε δύο φύλλα αλουμινόχαρτο και από πάνω δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί στον πάγκο της κουζίνας και ακουμπάμε επάνω τις πατάτες και το κρέας.
- Απλώνουμε το γιαούρτι, το βούτυρο και το σκόρδο. Πασπαλίζουμε με τα φυλλαράκια από τη ρίγανη και το θυμάρι, το ξύσμα λεμονιού και λίγο ακόμα αλατοπίπερο.
- Τυλίγουμε καλά σε πακέτο με τη λαδόκολλα, μετά με το αλουμινόχαρτο, και εάν θέλουμε δένουμε με σπάγκο.
- Βάζουμε το πακέτο σε ένα ταψάκι με 2 ποτήρια νερό και ψήνουμε για 2,5 ώρες. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε ακόμα λίγο νερό στο ταψί ώστε να μη στεγνώσει.
Καλή σας όρεξη και καλό Πάσχα!
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr