18 Οκτώβριος 2014, 08:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτώβριος 2014, 14:29

Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

  • Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

Τοπικές βροχές από το απόγευμα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά, άνεμοι βορείων διευθύνσεων που στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 6 με 7 μποφόρ και πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια, προβλέπει για σήμερα 18 Οκτωβρίου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναλυτικά:

Ηλιοφάνεια με λίγες μόνο νεφώσεις τις απογευματινές ώρες, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28°C, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε βορείους βορειοανατολικούς με την ιδία ένταση

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22°C.

Στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά και από το απόγευμα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, οπού θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και μέχρι το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 23°C, στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιόνιου, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26°C, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα βόρεια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε βορείους βορειοανατολικούς με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία από 16 έως 29°C.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη τοπικές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ όπου από το βράδυ θα στραφούν σε βορείους 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27°C.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα στα βόρεια αναμένονται τοπικές νεφώσεις ενώ στις υποκλοπές περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία από 18 έως 26°C.

Ο καιρός την Κυριακή

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή. Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο και τη βόρεια Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές στα βόρεια και βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε σημαντική πτώση κυρίως στα ανατολικά και νότια.