3 Μάιος 2013, 14:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:42

Χωρίς παπά θα κάνουν Ανάσταση πολλά χωριά στην Ελλάδα

  • Ποιος θα σώσει την Ελλάδα; Η προφητεία του Αγιορείτη Γέροντα

Χωρίς παπάδες θα κάνουν Ανάσταση πολλά χωριά στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το agioritikovima.gr oι διορισμοί ιερέων από το κράτος για το 2012, αλλά και το τρέχον έτος είναι ουσιαστικά ανύπαρκτοι, αφού υπάγονται στον κανόνα ένα προς δέκα.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπ. Παιδείας οι διορισμοί είναι οι εξής:

1. Εκκλησία της Ελλάδας: 70

2. Εκκλησία της Κρήτης: 4

3. Ιερά Μητρόπολης Δωδεκανήσου: 1

Στο Τρίκερι o παπάς μετακόμισε στη Νέα Ζηλανδία και η περιοχή έμεινε χωρίς ιερέα. Χωρίς ιερέα και η Σάντα το Πάσχα σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ερήμωσαν από ιερείς και τα ορεινά χωριά της Ηπείρου! Χωρίς «επιτάφιο και ανάσταση» κινδυνεύει να μείνει το χωριό Αγία Βαρβάρα της Κόνιτσας.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του χωριού η επίσημη ενημέρωση από την ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης είναι ότι φέτος δεν μπορούν να διατάξουν κανέναν Ιερέα να πάει στο χωριό για την θεία λειτουργία της Μ. Παρασκευής και της Ανάστασης.

Θύμα της απουσίας ιερέων και ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, ο οποίος αναγκάστηκε να αλλάξει το πρόγραμμά του λόγω ελλείψεως Ιερέων την Μεγάλη Πέμπτη το πρωί. Έτσι ο Μητροπολίτης την Μ. Πέμπτη τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Λαμίας αντί της Ιεράς Μονής Αγίων Αναργύρων Αταλάντης.