3 Μάιος 2013, 14:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:42

Το τσούγκρισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία

  • Το τσούγκρισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία

Το τσούγκρισμα των αυτοκινήτων βλάπτει σοβαρά την υγεία, για αυτό φέτος ας τσουγκρίσουμε μόνο αυγά. Μπορεί η οικονομική κρίση να μείωσε τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους της χώρας μας, δεν μείωσε όμως τον κίνδυνο για τροχαία ατυχήματα!

Με αφορμή την παραδοσιακή πασχαλινή έξοδο των εκδρομέων, για άλλη μια χρονιά, οι άνθρωποι του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ και του φιλανθρωπικού Σωματείου ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ μάς υπενθυμίζουν και μας συμβουλεύουν για όλα όσα πρέπει ή δεν πρέπει να κάνουμε, πριν ξεκινήσουμε το ταξίδι μας και όταν οδηγούμε. ‘Δεν θέλουμε να σας γνωρίσουμε ως ασθενείς μας’, επισημαίνουν στο έντυπο που διανέμουν σε κεντρικά σημεία του Λεκανοπεδίου και διαδίδουν μέσω του Διαδικτύου.

Στόχος της κοινωνικής αυτής παρέμβασης είναι η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την οποία, όπως επισημαίνουν, θεωρούν την καλύτερη θεραπεία!

Ατυχήματα που μπορούν να αποφύγουν, όσοι ακολουθήσουν τις παρακάτω συμβουλές:

Πριν ξεκινήσετε:

-Ελέγξτε τη γενική κατάσταση του αυτοκινήτου σας.

-Δέστε τις ζώνες ασφαλείας.

-Βάλτε τα παιδιά στο πίσω κάθισμα ή στο ειδικό κάθισμα, πάντοτε με ζώνη ασφαλείας.

-Φορέστε το κράνος σας όταν οδηγείτε δίκυκλο.

Όταν οδηγείτε:

-Μην υπερβαίνετε τα όρια ταχύτητας.

-Μην κάνετε επικίνδυνα προσπεράσματα.

-Κρατάτε αποστάσεις ασφαλείας.

-Mην καταναλώνετε οινοπνευματώδη.

Φέτος, στις κλασικές ευχές μας ‘Καλό Ταξίδι, Καλό Πάσχα Καλή Επιστροφή’ ας προστεθούν οι ευχές μας να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση και να ξαναβγούν τα αυτοκίνητα στους δρόμους, αλλά με μεγαλύτερη σύνεση και προσοχή.

Πηγή: iatronet.gr