3 Μάιος 2013, 13:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:42

Διακοσμήστε το πασχαλινό τραπέζι εύκολα και οικονομικά

  • Διακοσμήστε το πασχαλινό τραπέζι εύκολα και οικονομικά

 

Το πασχαλινό τραπέζι θα στρωθεί για την οικογένεια και τους καλεσμένους σας, γι αυτό σας δίνουμε μερικές εύκολες και οικονομικές ιδέες για να το διακοσμήσετε και να εντυπωσιάσετε.

-Λίγα κλαδιά πασχαλιάς στερεωμένα με λίγες πέτρες σε ένα βάζο αρκούν για να φέρνουν πασχαλινό άρωμα στο τραπέζι σας.

-Ένας   εύκολος και οικονομικός τρόπος για να δώσετε χρώμα σε ένα απλό λευκό τραπεζομάντιλο είναι να προσθέσετε μερικές κορδέλες κατά μήκος οι οποίες θα καταλήγουν στο πάτωμα.

-Τοποθετείστε τα αυγά μέσα σε μικρά μεταλικά γλαστράκια με λίγο χόρτο ή λουλούδια και αποφύγετε τις βαρετές αυγοθήκες με τα λαγουδάκια!

-Πάρτε ένα μακρόστενο χρωματιστό χαρτόνι  και κόψτε λωρίδες από την μία πλευρά με ψαλίδι. Ενώστε τις με συραπτικό και βάλτε μέσα τα αυγά. Τοποθετήστε τα πάνω από κάθε πιάτο ή στο κέντρο του τραπεζιού.

-Σπάστε ένα αυγό αδειάστε το περιεχόμενο του και στο μισό κέλυφος τοποθετείστε ένα ρεσώ ή ότι άλλο εσείς θέλετε.  

-Τοποθετείστε τα αυγά σας σε μικρά πήλινα γραστράκια ή σε χρωματιστά πλαστικά ποτηράκια, που θα γράψετε με μαρκαδόρο το όνομα του κάθε καλεσμένου.                                             

-Σε γυάλινο μπολ τοποθετείστε σοκολατένια αυγουλάκια, λαγουδάκι και πολύχρωμες καραμέλες.

-Πάρτε χρωματιστές κορδέλλες και δέστε τις γύρω από τα αυγά σε σε φιόγκο.

Αξίζει τον κόπο να δώσουμε μια χαρούμενη νότα στο πασχαλινό τραπέζι μας, όσο λιτό κι αν είναι κι ας προσπαθήσουμε να ξεχάσουμε για λίγο τα προβλήματα, δίνοντας χαρά στην οικογένειά μας.

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!