19 Οκτώβριος 2014, 16:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Οκτώβριος 2014, 16:34

Κουλούρι Θεσσαλονίκης για Γκίνες!

  • Κουλούρι Θεσσαλονίκης για Γκίνες!

Σε χρόνο και χρήμα κόστισε κάτι παραπάνω, αλλά άξιζε τον κόπο αφού έγινε μια... αγκαλιά για τον Λευκό Πύργο.

Μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες διεκδικεί το γιγάντιο κουλούρι Θεσσαλονίκης που φτιάχτηκε πριν από λίγες ώρες σε ειδική εξέδρα στην περιοχή του Λευκού Πύργου, αγκαλιάζοντας το μνημείο-σύμβολο της πόλης.

Το αρτοσκεύασμα, διαμέτρου περίπου 165 μέτρων, για την παρασκευή του οποίου απαιτήθηκαν 700 κιλά αλεύρι και 250 κιλά σουσάμι, καταναλώθηκε σε χρόνο-ρεκόρ από τους πολίτες, κατοίκους και τουρίστες, που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στο χώρο, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη διαδικασία. Και να φάνε...

Οι αρτοποιοί της Θεσσαλονίκης –ομάδες και μέλη του Σωματείου Αρτοποιών «Προφήτης Ηλίας»– ξεκίνησαν τις ετοιμασίες από το Σάββατο. Αρχικά φτιάχτηκαν 250 κομμάτια από το γιγάντιο κουλούρι, τα οποία οι «ειδικοί» άρχισαν να ψήνουν τα ξημερώματα της Κυριακής.

Τα κομμάτια μετά συναρμολογήθηκαν με γλάσο ως κολλητική ταινία(!) και αφού φωτογραφήθηκε φαγώθηκε. Όλα έγιναν στο πλαίσιο του Food Festival της πόλης, υπό την αιγίδα του Δήμου και με τη στήριξη των εταιριών «Μύλοι Κρήτης» και «Αφοί Χαΐτογλου» που πρόσφεραν τις πρώτες ύλες.

Τυχεροί συνδαιτυμόνες στην κατανάλωση του γιγάντιου κουλουριού ήταν και οι συμμετέχοντες στους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Παράκτιας Κωπηλασίας.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με ΑΠΕ-ΜΠΕ