3 Μάιος 2013, 08:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:42

Όπου φύγει φύγει. Κορυφώνεται η έξοδος με σύμμαχο τον καιρό

  • Τα μέτρα ασφαλείας για την έξοδο της Αποκριάς

Όπου φύγει φύγει με σύμμαχο τον καλό καιρό. Σύμφωνα με την Τροχαία περισσότερα από 400.000 αυτοκίνητα, έχουν περάσει μέχρι στιγμής από τα διόδια των εθνικών δικτύων, ενώ τα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν πληρότητα που αγγίζει το 100%. Η Τροχαία έχει πάρει έκτακτα μέτρα για την ομάλη κίνηση των εκδρομέων.

Τα μέτρα της Τροχαίας

Ειδικότερα, δεν θα επιτραπεί η κίνηση των φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1,5 τόνου στο ρεύμα τη Μ.Παρασκευή 3 Μαΐου από 06:00 έως 16.00:

- Στη νέα και παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου-Πατρών από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι τα διόδια του Ρίου, με εξαίρεση το τμήμα από το 145ο έως το 205,8ο χιλιόμετρο (κόμβος Ρίου).

- Στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας.

- Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ν.Μουδανιών από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χιλιόμετρο.

- Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου-Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με την Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας.

Για το ρεύμα εισόδου, το μέτρο θα εφαρμοστεί τη Δευτέρα 6 Μαΐου (15:00-22:00), την Τρίτη 7 Μαΐου (11:00-21:00) και την Κυριακή 12 Μαΐου (15:00-21:00):

- Στη νέα και παλαιά Εθνική Οδό Πατρών-Κορίνθου-Αθηνών από τα διόδια του Ρίου μέχρι τα διόδια της Ελευσίνας, με εξαίρεση το τμήμα από το 145ο έως το 205,8ο χιλιόμετρο.

- Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας μέχρι τη Λάρισα, από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλλου μέχρι τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι).

- Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών-Θεσσαλονίκης από το 34ο χιλιόμετρο μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

- Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας-Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας μέχρι τη διασταύρωσή της με την Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Την Κυριακή 5 Μαΐου δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.

Η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα Μεγάλη Παρασκευή.
 
Σας ευχόμαστε καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση και καλή επιστροφή.
 
Σχετικά άρθρα: