3 Μάιος 2013, 08:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:42

Εκατοντάδες οι νεκροί από κατάρρευση κτιρίου στο Μπαγκλαντές

  • Εκατοντάδες οι νεκροί από κατάρρευση κτιρίου στο Μπαγκλαντές

Στους 482 έχει φτάσει ο αριθμός των θυμάτων από την κατάρρευση του πολυώροφου κτιρίου που στέγαζε εργοστάσια παραγωγής ενδυμάτων στα προάστια της Ντάκα. «Ο αριθμός των νεκρών είναι τώρα 482», είπε ο υπεύθυνος για το συντονισμό της επιχείρησης διάσωσης.

Σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις, ο τελικός αριθμός των νεκρών, αναμένεται να ξεπεράσει τους 500 καθώς μια και πλέον εβδομάδα από το τραγικό συμβάν, εξακολουθούν να αγνοούνται 149 άνθρωποι εργαζόμενοι στις βιομηχανίες- βιοτεχνίες που στεγάζονταν στο κτίριο. Σύμφωνα και πάλι με τις επίσημες πηγές 2.437 άνθρωποι έχουν διασωθεί από τις μονάδες αρωγής.

Παρά τις τραγικές συνθήκες εργασίας ο τομέας της κλωστοϋφαντουργίας στο Μπαγκλαντές, αύξησε την παραγωγή του προφανώς για να προλάβει τις παραγγελίες που τρέχουν και οι οποίες «πήγαν πίσω», μετά το κλείσιμο των βιοτεχνιών που στεγάζονταν στο ερειπωμένο κτίριο.

Όσον αφορά το κτίριο που κατέρρευσε, συνολικά, οκτώ άτομα συνελήφθησαν ως υπεύθυνοι της τραγωδίας, ενώ οι ειδικοί που επιθεώρησαν το χώρο, ανέφεραν ότι οι ανάδοχοι είχαν χρησιμοποιήσει κατώτερα υλικά για την κατασκευή του κτιρίου, που χτίστηκε σε ένα βάλτο, κατά παράβαση κάθε στοιχειώδους κανόνα ασφαλείας.

Πηγή: zougla.gr