18 Οκτώβριος 2014, 11:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Οκτώβριος 2014, 11:59

Επανεμφάνιση Πόλας Ρούπα με μήνυμα στήριξης στον Μαζιώτη

  • Επανεμφάνιση Πόλας Ρούπα με μήνυμα στήριξης στον Μαζιώτη
    Φωτογραφία αρχείου του Νίκου Μαζιώτη με την Πόλα Ρούπα

«Ζωντανός» λέει ότι είναι ο Επαναστατικός Αγώνας.

Με ένα κείμενο 13 σελίδων που επιβεβαιώνει τη στήριξή της στον Νίκο Μαζιώτη και την πίστη της στην ένοπλη δράση εμφανίστηκε αργά χθες το βράδυ η σύντροφός του και κατηγορούμενη ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Πόλα Ρούπα.

Το κείμενο των 7.500 λέξεων αφέθηκε έξω από το χώρο όπου θα γινόταν η εκδήλωση «Ένοπλος Αγώνας, Επαναστατικό Κίνημα και Κοινωνική Επανάσταση» στο Πολυτεχνείο και στη συνέχεια αναγνώστηκε από παρευρισκομένους. 

Μέσα από τις σελίδες του κειμένου, η Πόλα Ρούπα εκφράζει την συμπαράστασή της στον Μαζιώτη γράφοντας «Νίκο, ξέρω πως τη δύναμη την έχεις. Εμείς, όπως έχουμε πει και στα αμφιθέατρα, απλά αλλάζουμε σημεία αγώνα», ενώ στέλνει μήνυμα ότι ο Επαναστατικός Αγώνας «είναι ζωντανός» και επιμένει στην ένοπλη δράση.

Η καταζητούμενη ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, στο κείμενό της, κάνει μια θεωρητική ανάλυση για τον ένοπλο αγώνα και την πορεία του Επαναστατικού Αγώνα από το 2004 έως το 2009, καλώντας αναρχικούς να συμπλεύσουν μαζί της σε μεγάλα χτυπήματα, χωρίς ωστόσο να φωτογραφίζει ποια είναι αυτά και αναφερόμενη γενικά σε νευραλγικά κέντρα του καθεστώτος.

Χαρακτηρίζει τη σύλληψη Μαζιώτη «πλήγμα όχι μόνο για τον Επαναστατικό Αγώνα, αλλά για τον ανατρεπτικό αγώνα συνολικότερα». Παράλληλα κάνει μικρή αναφορά στον «αναρχικό σύντροφο» Αντώνη Σταμπούλο, όπως μικρή είναι και η αναφορά στα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης σχετικά με χτυπήματα σε επιχειρηματίες και επιχειρήσεις.