30 Απρίλιος 2013, 10:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 19:48

5ο Παιδικό Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών. Βίντεο

  • 5ο Παιδικό Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών. Βίντεο

Πραγματοποιήθηκε το 5ο Παιδικό Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών. Ακολουθούν βίντεο και φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.

Στο πλαίσιο των ετήσιων εορτασμών για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Δράμας πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 27 Απριλίου 2013, στο Αθλητικό Κέντρο Κραχτίδη το 5ο Παιδικό Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών με τη συμμετοχή χορευτών από τα Ποντιακά Σωματεία Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Εκατοντάδες παιδιά έδωσαν το δυναμικό παρών τους και ανέβασαν το ηθικό του κοινού με τον παλμό και την ζωντάνια τους αποδίδοντας πιστά τους Ποντιακούς χορούς των προγόνων τους και στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας προς όλους.

Παρουσιάστηκαν οι χοροί Γιουβαρλαντούμ, Διπάτ, Έταιρεν, Ούτσαϊ και Εμπροπίς από τους Συλλόγους της Θράκης, οι χοροί Τικ μονόν, Πατούλα, Τικ Τόνγιας, Τρυγόνα Τραπεζούντας και Σαρίκουζ Τραπεζούντας από τους Συλλόγους του Νομού Καβάλας και οι χοροί Κουνικτόν, Σερανίτσα, Τικ Αργόν, Τίταρα Καρς και Κοτσαγκέλ από τους Συλλόγους του Νομού Δράμας.

Να σημειώσουμε πως στην εκδήλωση τιμήθηκαν γνωστά πρόσωπα της Δραμινής κοινότητας, που πρόσφεραν χρόνια τώρα τις υπηρεσίες τους στην διατήρηση και την μεταφορά της παράδοσης του ποντιακού ελληνισμού.

Ακολουθούν βίντεο και φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου:

Gallery