30 Απρίλιος 2013, 09:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:43

Ο Πόντος τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Χορού

  • Ο Πόντος τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Χορού

Με τη συμμετοχή δεκάδων χορευτών και πολιτών που αγαπάνε και στηρίζουν την τέχνη του χορού γιορτάστηκε στην Πρέβεζα η Παγκόσμια Ημέρα χορού, μεταδίδοντας το μήνυμα της ομαδικότητας, της χαράς, της συμμετοχής και της αλληλεγγύης. Ποντιακά σωματεία της περιοχής τίμησαν την ημέρα αυτή προσφέροντας ένα υπέροχο θέαμα στους παρεβρισκομένους.

Για περισσότερες από τρεις ώρες χορευτές κάθε ηλικίας εκπροσωπώντας διάφορα είδη χορών, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους πάνω στη σκηνή κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού, που βρέθηκε στην Πλατεία Ανδρούτσου με αφορμή την εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος Πρέβεζας σε συνεργασία με χορευτικούς συλλόγους της περιοχής.

Η παράδοση συνάντησε το σύγχρονο χορό πάνω στη σκηνή που είχε στηθεί στην πλατεία Ανδρούτσου και όλοι όσοι συμμετείχαν το διασκέδασαν υπενθυμίζοντας πως ο χορός είναι ένας ξεχωριστός τρόπος έκφρασης συναισθημάτων που δεν γνωρίζει πολιτικά, πολιτιστικά και εθνικά όρια και μέσα από το ρυθμό, συνδέει όλους τους ανθρώπους.

Στην Παγκόσμια ημέρα συμμετείχαν: ο Πολιτιστικός - Περιβαλλοντικός Σύλλογος Μύτικα Πρέβεζας «Ο Μύτικας», ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Θωμά, η Σχολή Χορού «Αυλαία», ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος «ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ», ο Σύλλογος PA BAILAR, ο Σύλλογος Μικρασιατών & Ποντίων Πρέβεζας, ο Χορευτικός Όμιλος Πρέβεζας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νικοπόλεως- Σμυρτούλας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καναλίου, το Χορευτικό Τμήμα Δήμου Πρέβεζας, ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Πρέβεζας, Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Νεοχωρίου - Αγία Τριάδα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ωρωπού «Το Ζάλογγο».

Πηγή: atpreveza.gr