30 Απρίλιος 2013, 09:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:43

Ο αγώνας συνεχίζεται για τις συντάξεις των Ποντίων

  • Ο αγώνας συνεχίζεται για τις συντάξεις των Ποντίων

Την Τρίτη 23 Απριλίου το απόγευμα, στην Πλατεία Κοτζιά, η Πανβορειοηπειρωτική  Επιτροπή Αγώνα, σε συνεργασία με την Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα Ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση, διοργάνωσε ένα ακόμα συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και προσπάθειας για την επαναφορά των περικοπέντων συντάξεων των υπερηλίκων Βορειοηπειρωτών και Ποντίων.

Η πλατεία Κοτζιά, στο κέντρο της Αθήνας, υπήρξε η αφετηρία της διαδήλωσης. Αφού ανεγνώσθη το ψήφισμα με τα αιτήματα, ακολούθησε πορεία μέσω της οδού Σταδίου προς τη Βουλή των Ελλήνων. Πενταμελής επιτροπή, αποτελούμενη από εκπροσώπους βορειοηπειρωτικών και ποντιακών σωματείων και φορέων παρέδωσαν το ψήφισμα στον Ειδικό Γραμματέα του Προέδρου της Βουλής, ο οποίος δεσμεύτηκε πως την ίδια στιγμή που συνεδρίαζε η ολομέλεια της Βουλής θα ενημέρωνε τον κ. Β. Μεϊμαράκη σχετικά, παραδίδοντάς του το ψήφισμα.

Το ψήφισμα κατατέθηκε επίσης και στον Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ κ. Αθανάσιο Μπούρα.

Στη συνέχεια η Επιτροπή ενημέρωσε τους διαδηλωτές και το συλλαλητήριο διαλύθηκε ειρηνικά.

Να αναφέρουμε πως στη διαδήλωση παρόν έδωσαν, ο βουλευτής του Σύριζα κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής καθώς και ομάδα βουλευτών της Χρυσής Αυγής με επικεφαλή των βουλευτή Επικρατείας κ. Χρήστο Παππά.

Να σημειωθεί πως απ΄ την Κοζάνη ταξίδεψε ένα πούλμαν με Ποντίους για να συμμετάσχουν στη διαδήλωση. Πολλοί ήταν και οι βορειοηπειρώτες από άλλες πόλεις που παρευρέθησαν. Την στήριξή της εξέφρασε και η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, μέσω της παρουσίας του πρόεδρου Γεώργιου Οικονόμου και του αντιπροέδρου Κώστα Κωνή.

Παρά τις έντονες κινητοποιήσεις και προσπάθειες της Επιτροπής τους τελευταίους μήνες, το πρόβλημα παραμένει άλυτο και δεν υπάρχει ακόμη καμία επίσημη θέση ή δέσμευση απ’ τους αρμοδίους για το τι μέλλει γενέσθαι. Αρκετοί είναι οι βουλευτές από διάφορα κόμματα που δηλώνουν πως κατανοούν το πρόβλημα και ότι είναι στο πλευρό μας, ωστόσο δεν καταφέρανε να φέρουν το ζήτημα στη βουλή προς συζήτηση.

Ας ελπίσουμε, πως οι άγιες μέρες που έρχονται θα τους δώσουν φώτιση να αντιληφθούν την αδικία που διαπράξανε και πως σύντομα θα έχουμε αισιόδοξα νέα.