29 Απρίλιος 2013, 13:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:43

Ναυτική τραγωδία στην Μεσσηνία

  • Ρωσικό αποβατικό κατέπλευσε στον Πειραιά

Ναυτική τραγωδία σημειώθηκε το πρωί στις Νοτιοδυτικές ακτές της Μεσσηνίας, κοντά στην νήσο Σαπιέντζα, απέναντι από την Μεθώνη, με την σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων.

Η σύγκρουση είχε σαν αποτέλεσμα την βύθιση του ενός πλοίου ενώ ανασύρθηκαν νεκροί δύο ναυτικοί και οκτώ ακόμη αγνοούνται. Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται για τον εντοπισμό των οκτώ αγνοούμενων ναυτικών.

Στις έρευνες συμμετέχουν ένα ελικόπτερο Sicorsky του Πολεμικού Ναυτικού και ένα του Λιμενικού Σώματος, καθώς και πέντε σκάφη, ενώ δόθηκε ετοιμότητας σε ένα αεροσκάφος C-130.

Το φορτηγό πλοίο Consouth, με σημαία Αντίκουα Μπαρμπούντα, με 16 επιβαίνοντες και κενό φορτίου συγκρούστηκε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, με το φορτηγό πλοίο Piri Reis, με σημαία Cook Islands και 17 άτομα πλήρωμα.

Από τη σύγκρουση, που έγινε λίγο πριν τις 06.00, βυθίστηκε το φορτηγό πλοίο Piri Reis, με αποτέλεσμα και να αγνούνται 10 άτομα, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν έγκαιρα το πλοίο.

Το Piri Reis, με σημαία Cook Islands και πλήρωμα 17 υπήκοους Συρίας, είχε αναχωρήσει φορτωμένο με λίπασμα από την Ανάμπα της Αλγερίας με προορισμό την Ουκρανία. Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες διασωθέντων μελών του πληρώματος, η βύθισή του διήρκεσε περίπου 7 λεπτά.

Το φορτηγό πλοίο Consouth, που έχει υποστεί μικρές υλικές ζημιές, είχε πλήρωμα 5 Ρώσους, 10 Πολωνούς και 1 Φιλιππινέζο. Είχε αναχωρήσει από την Τούζλα της Τουρκίας με προορισμό τη Μάλτα.