29 Απρίλιος 2013, 10:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:43

Ο Μελισσανίδης αρχίζει άμεσα το χτίσιμο της νέας ΑΕΚ

  • Νέα απαλλαγή Μελισσανίδη για την υπόθεση Κύρκου

Έτοιμος να ηγηθεί στην καινούργια σελίδα της ΑΕΚ είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ένα άρθρο του Τάσου Παπαχρήστου.

Ολόκληρη η ΑΕΚ, οπαδοί και φίλαθλοι πάνω από όλα, παίκτες, παλαίμαχοι, επίδοξοι προπονητές και ποδοσφαιριστές, υπάλληλοι αλλά και προμηθευτές της ΠΑΕ, που διεκδικούν, όσοι διεκδικούν χρωστούμενα χρήματα, περιμένουν ως αληθινό μεσσία, πραγματικό λυτρωτή, τον ερχομό στην ιστορική ομάδα του ποντιακής καταγωγής επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη.

Αυτή ακριβώς η καταγωγή του αναμφίβολα βοηθάει στα όνειρα και τις ευχές όλης της οικογένειας της ΑΕΚ και φυσικά βοηθάει και στην επιθυμία του ίδιου του Μελισσανίδη να ξαναστήσει έναν από τους πυλώνες του ελληνικού αθλητισμού.

Ωστόσο ανάλογες επιθυμίες εκφράζει και το σύνολο του ελληνικού αθλητισμού και ιδιαίτερα του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Βλέπετε, δεν διεκδικεί σήμερα μόνο την ΑΕΚ, την αγαπημένη του ομάδα, ο Μελισσανίδης. Διεκδικεί, υπό προϋποθέσεις, και τον τίτλο του ευεργέτη συνολικά του αθλητισμού μας.

Και εξηγούμαι.

Ο Ελληνας επιχειρηματίας βρίσκεται, όπως όλα δείχνουν και οι πληροφορίες αναφέρουν, μόλις μια ανάσα κοντά από την απόκτηση ποσοστού 33,3% του ΟΠΑΠ που ιδιωτικοποιείται, από κοινού με μία επενδυτική εταιρεία της Τσεχίας και τον επίσης Ελληνα επιχειρηματία Δημήτρη Κοπελούζο.

Δύσκολα μάλιστα θα αλλάξει κάτι στην πορεία των διαπραγματεύσεων. Ισως μόνο το ύψος της οικονομικής προσφοράς προς το ελληνικό Δημόσιο.

Να τι σημαίνει αυτό. Αυξάνει τις ελπίδες για την υλοποίηση ενός πάγιου ονείρου του αθλητισμού μας.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με τις αθλητικές ομοσπονδίες υπό τη σκέπη της, έχει προτείνει, εν μέσω οικονομικής κρίσης, τη θεσμοθετημένη και συγκεκριμένη ποσοστιαία παραχώρηση εκ μέρους του ΟΠΑΠ από τα κονδύλια κοινωνικής ευθύνης και διαφήμισης του σε ετήσια βάση, ποσού υπέρ του ελληνικού αθλητισμού, κάτι που θα εξασφαλίζει εκ του ασφαλούς τη λειτουργία των ομοσπονδιών και την προετοιμασία των αθλητών και αθλητριών μας.

Οπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, η επίτευξη μιας τέτοιας σημαντικής και καθοριστικής σημασίας συμφωνίας, αν δηλαδή ο ΟΠΑΠ καταλήξει στα χέρια του αποδειγμένα φιλάθλου και παράγοντα Δημήτρη Μελισσανίδη, μπορεί να αποτελέσει τη σανίδα σωτηρίας των αθλητών και αθλητριών μας.

Αλλιώς συνδιαλέγεται κανείς και εν προκειμένω η Ολυμπιακή Επιτροπή με τον Μελισσανίδη αλλιώς με ψυχρούς έως παγωμένους ξένους επενδυτές.

Ο ΟΠΑΠ σε ελληνικά χέρια μπορεί να επαναφέρει όνειρα γλυκά και όχι εφιάλτες.

Το ασυμβίβαστο ΑΕΚ και ΟΠΑΠ θα ξεπεραστεί, να είστε σίγουροι...

Του Τάσου Παπαχρήστου