27 Απρίλιος 2013, 10:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:44

Βικτόρια Χίσλοπ: Η Ελλάδα είναι η ομορφότερη χώρα του κόσμου

  • Βικτόρια Χίσλοπ: Είναι πολύ σκληρό να είσαι Έλληνας

Η πολιτογραφημένη ελληνίδα, συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ και μόνιμη κάτοικος Κρήτης μίλησε στο περιοδικό "Elle" για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι είναι η ομορφότερη χώρα του κόσμου.

Τα τελευταία χρόνια είναι μόνιμη κάτοικος Κρήτης και παρακολουθεί όλα όσα συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία και στέλνει σε όλους μας το δικό της μήνυμα αισιοδοξίας. Βλέπει τη διαφορά στον τρόπο ζωής των Ελλήνων από την εποχή που γυρίστηκε "Το Νησί" μέχρι σήμερα.

"Ανησυχώ μήπως οι Έλληνες χάσουν την πίστη τους και θεωρήσουν ότι η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί - πράγμα απόλυτα κατανοητό.

Ο ρόλος μου είναι να υπενθυμίζω στους εδώ φίλους μου ότι η χώρα όπου ζουν είναι η ομορφότερη του κόσμου, ακόμη και εν μέσω οικονομικής κρίσης. Αναγνωρίζω ότι είναι πολύ εύκολο να τα λέω όλα αυτά, ενώ ουσιαστικά είμαι εξωτερικός παρατηρητής, αλλά είναι σημαντικό να κρατήσετε μια θετική στάση και να συνεχίσετε να ελπίζετε.

Παλιά η Ελλάδα ήταν ένα μεγάλο πάρτι. Έτσι ένιωσα όταν πρωτοήρθα για Το Νησί. Υπήρχε μια διαρκής αίσθηση γιορτής και μια ατμόσφαιρα πολύ ανεβασμένη.

Τα πράγματα άλλαξαν αμέσως μετά. Πλέον πολλοί γνωστοί μου ζουν με μισθούς που έχουν περικοπεί στο μισό ή έχουν χάσει εντελώς τη δουλειά τους. Ξέρω ότι σχεδόν αγωνίζονται για να επιβιώσουν και πως δοκιμάζονται ακόμη και οι προσωπικές σχέσεις".